900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

bk
bk
1 19.07.2022 16:45:34

Legenda Olimpije se poslavlja! Ljubljanski klub ostal brez največjega ljubljenca navijačev!

Poslavlja se legenda Olimpije.

Slovenske železnice Olimpija bo naslednji teden krenila v novo hokejsko sezono.

Ekipa je praktično sestavljena, več tednov ali celo mesecev pa s(m)o se vsi spraševali, kakšna bo usoda napadalca Aleša Mušiča.

Ta je nedavno praznoval 40. rojstni dan, vendar je v pretekli sezoni v ligi ICEHL pokazal, da je še vedno povsem kos tej konkurenci. A v prihodnje hokejista, ki je od četrtega leta nosil zeleno-beli dres, ne bomo več videli med zmaji.

Vodstvo kluba je namreč sporočilo, da se Mušič po štirih sezonah pri SŽ Olimpiji od te poslavlja.

music 22 jesenice olimpija
Domen Jančič

Aleš Mušič je sicer le eno sezono v celotni karieri odigral zunaj Tivolija, to je bilo v sezoni 2017/18, ko je igral za Fehervar v ligi ICEHL, za kar se je odločil po tem, ko je prejšnji ljubljanski klub takratno ligo EBEL zapustil.

Mušič je z zmaji  prvič je za prvo moštvo nastopil že kot najstnik  osvojil 11 naslovov državnega prvaka, dvakrat je igral na olimpijskih igrah, dvakrat je osvojil ligo AHL, trikrat je osvojil slovenski pokal, dolga leta je bil kapetan moštva s Celovške 25. V dresu risov je nastopil na deseti svetovnih prvenstvih.

"Alešu se iskreno zahvaljujemo za vse štiri sezone v našem mladem klubu. Njegovo hokejsko znanje in izkušnje so bile neprecenljive, tako na ledu kot zunaj ledu. Verjamemo, da bomo tudi v prihodnje ostali povezani," je dejal predsednik SŽ Olimpije Miha Butara.

"Aleš Mušič je nesporna ikona in živa legenda ljubljanskega hokeja, tega mu nihče ne more vzeti. Naša usmeritev je, da ponudimo možnost mladim igralcem, ki čakajo v 'petem napadu' in so prihodnost naše ekipe v tej zahtevni ligi. Z njimi moramo delati dobro in jim omogočiti možnost igranja že v prihodnji sezoni, sicer bomo težko na dolgi rok uspešni v ligi, v kateri igramo. Alešu se iz srca zahvaljujem za zadnjo sezono, ko sem kot trener vodil ekipo. Ekipi je res ogromno prispeval. Zahvaljujem se mu tudi za vsa leta, preživeta v Ljubljani. Veliko je dal Olimpiji in verjamem, da tudi Olimpija njemu. Prepričan sem, da Aleš in Olimpija še nista rekla zadnje besede. Aleš, hvala za vse, kar si dal ljubljanskemu hokeju," je dejal glavni trener Mitja Šivic.

Značke: mušič, sž-olimpija

Članki iz rubrike