mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

hu
hu
0 02.05.2022 14:31:36

BOMBA iz ZMAJEVEGA GNEZDA!! Olimpija bo igrala v NAJMOČNEJŠEM evropskem tekmovanju!!

Olimpija bo igrala v ligi prvakov.

Vodstvo hokejskega kluba SŽ Olimpija je sporočilo, da bo v prihodnji sezoni tudi ljubljanski klub igral v najmočnejšem evropskem tekmovanju, hokejski ligi prvakov CHL.
Liga CHL se je z medijskim in marketinškim partnerjem Infront odločila, da SŽ Olimpiji dodeli posebno vabilo (t. i. Wild Card) za prihajajočo sezono 2022/23.
Olimpija bo v tekmovanju nadomestila ukrajinsko ekipo Donbass Donetsk, ki je morala zaradi trenutnih razmer v njihovi državi v prihajajoči sezoni izstopiti iz lige CHL.


»Vojno dejanje proti Ukrajini je tragedija in nepredstavljivo je, kakšno trpljenje povzroča ukrajinskemu ljudstvu. Seveda je razumljivo, da HC Donbass Donetsk v takih okoliščinah ne more sodelovati v sezoni 2022/23 v CHL, in klubu bi se radi zahvalili za njihovo zavzetost ter ogromen trud, ki so ga vložili v svoj prvi nastop v CHL v prejšnji sezoni. CHL ima preko sistema Wild Card možnost imenovanja klubov in tako prispevati k razvoju evropskega klubskega hokeja s čim bolj mednarodno raznolikim območjem sodelovanja. Nominacija HK SŽ Olimpija ponuja priložnost, da na zemljevid CHL dodamo novo državo. Klub je v vzponu in je bolje od vseh pričakovanj zaključil svojo prvo sezono v ligi ICE. Iz tega razloga smo se odločili, da jim dodelimo Wild Card in 32. mesto v postavi CHL v sezoni 2022/23,« je sporočil upravni odbor lige CHL.

"Nastopanje v CHL je bila naša velika želja in eden izmed zastavljenih ciljev. Da bomo kot prva slovenska ekipa del elitne lige prvakov, je za nas velika čast in potrditev dobrega dela v klubu, ki je očitno cenjeno in prepoznano tudi v tujini. V pretekli sezoni smo s svojim delom potrdili, da Ljubljana ni samo glavno mesto Slovenije, ampak tudi hokejsko mesto. Vesel sem, da bomo Ljubljani in našim gledalcem ponudili tekme najvišje ravni v Evropi. Nastopanje v CHL je priložnost za naš klub tako s športnega kot organizacijskega vidika. Kot smo že večkrat poudarili, želimo omogočiti razvoj, napredek in izkušnje slovenskim hokejistom in tako pripomoči razvoju slovenskega hokeja. Temu ostajamo zvesti tudi v prihodnje," je dejal Miha Butara, predsednik SŽ Olimpije.

Liga je sicer v celoti v lasti in upravljanju Champions Hockey League AG/Ltd, ki kot delničarje vključuje 26 evropskih klubov, šest nacionalnih lig in Mednarodno hokejsko zvezo. Lige delničarjev so iz: Avstrije (ICE), Češke, Finske, Nemčije, Švedske in Švice. Najboljše ekipe iz Challenger League (Danska, Francija, Norveška, Poljska, Slovaška, Slovenija in Velika Britanija) prejmejo udeležbo Wild Card. V sezoni 2022/23 se bo 31 ekip pomerilo na 125 tekmah od 1. septembra 2022 do 18. februarja 2023, ko se bo sezona zaključila s finalnim obračunom na eni tekmi in zmagovalna ekipa bo na koncu okronana za evropskega klubskega prvaka.

Članki iz rubrike