Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

tu
tu
0 02.05.2022 10:12:54

Kako je Boris Becker PREŽIVEL PRVO NOČ V ZAPORU? Podrobnosti OSUPNEJO ... (video)

Profimedia
Legendarni nemški teniški igralec je preživel prvo noč v zloglasnem londonskem zaporu.

Boris Becker je bil pred dnevi zaradi finančnih malverzacij obsojen na poltretje leto zaporne kazni. Nekdanji teniški zvezdnik je tako vstopil skozi vrata zapora HMP Wandsworth, ki je, zanimivo, le slabe 4 kilometre oddaljen od teniškega parka Wimbledon, kjer je danes 54-letni Nemec v osemdesetih osvojil tri lovorike za grand slam.

V zloglasnem zaporu, kjer ne manjka nasilja in prepovedanih drog, naj bi Becker odslužil vsaj deset mesecev, potem bo v primeru vzornega obnašanja preostanek kazni lahko oddelal na prostosti - seveda, s sledilno napravo. A uvodni dnevi v zaporu HMP Wandsworth zanj gotovo niso prijetni. Začetni dnevi mu ob upoštevanju covidnih ukrepov minevajo v popolni izolaciji, pozneje pa naj bi ga po predvidevanju angleških medijev prestavili v prijaznejše krilo zaporne zgradbe, kjer ne bo imel veliko stikov z najbolj okrutnimi kaznjenci. Vodilni možje zapora imajo idejo, da bi lahko Becker deloval kot inštruktor za fitnes, saj je telovadnica med zaporniki izjemno priljubljena.

HMP Wandsworth
Profimedia


Nemški mediji so objavili prve podrobnosti iz zapora, kjer najslavnejši zapornik za zdaj še ne uživa prav nobenih privilegijev. "Dovolili so mu opraviti le en telefonski klic," je objavil Bild in dodal, da Beckerju v zelo strogem zaporu ne bo lahko. Nemci so zapor HMP Wandsworth predstavili kot izjemno nasilnega (v povprečju se vsak dan zgodijo štirje incidenti) in predvsem umazanega, v katerem so življenjski pogoji pod nivojem. Kaznjenci naj bi le dve uri na dan preživeli na dnevni svetlobi in svežem zraku, številni iščejo pomoč zaradi psihičnih težav, precej je poskusov samomora.

V zaporu kazen služi približno 1300 obsojencev.

Značke: boris-becker, zapor

Članki iz rubrike