nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 12.04.2022 21:51:18

DRAMA v Podmežakli! Jeseničani po podaljšku do izenačenja V FINALU alpske lige!

Domen Jančič
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v drugi tekmi finala alpske lige po podaljšku premagali Asiago s 4:3 (2:1, 0:2, 1:0; 1:0). V finalu igrajo na tri zmage, izid je zdaj izenačen na 1:1, naslednja tekma bo v četrtek v Italiji.

Dvorana Podmežakla. 2200 gledalcev. Sodniki: Bajt, Hlavaty (glavna), Arlič, Wimmler.
Strelci: 1:0 Brus (Sotlar, 7.), 1:1 Finoro (11.), 2:1 Ulamec (Sotlar, Zibelnik, 16.), 2:2 Casetti (Giliati, Mantenuto, 21.), 2:3 Marchetti (38.), 3:3 Ščap (Viikila, Elo, 53.), 4:3 Viikila (Elo, 61.).
Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 6, Asiago 10.

Jeseničani so svoj prvi finale v tem tekmovanju začeli s porazom na gostovanju (1:4), Asiago ima prednost domačega terena zaradi boljšega izhodišča na lestvici pred končnico, danes pa so igrali še prvo finalno domačo tekmo. Na koncu so po zapravljenem začetnem vodstvu vendarle zmagali po podaljšku.

Začetek dvoboja starih znancev se je začel po željah železarjev. Nejc Brus se je v sedmi minuti odločil za nenaden strel po prodoru in v prvi nevarni akciji domačih zadel. A gostje so hitro dogovorili in po izgubljenem sodniškem metu pred vrati Oscarja Fröberga prišli do neoviranega strela za izenačenje.



Toda prva tretjina se je vseeno končala z vodstvom domačih, za katerega je poskrbel Luka Ulamec, ko je z nenadnim strelom presenetil Gianluco Vallinija.

Nadaljevanje je bilo nato slabše za domačo zasedbo. Najprej so po vsega 22 sekundah dovolili Asiagu, da je izenačil, potem pa so skušali spet priti do prednosti, vendar neuspešno. Ubranili so se tudi številne prednosti Asiaga, sami pa v "power-playu" tudi niso zadeli. V eni do akcij Asiaga se je z odlično obrambo izkazal Fröberg, toda nato so gostje izkoristili nezbranost domačih, ki niso znali poslati ploščka izpred svojega gola, ter v 38. minuti povedli.

V tretji tretjini so železarji imeli rahlo premoč, toda Italijani so dobro ustavljali njihove napade. V zadnjih desetih minutah so Jeseničani stopnjevali napade, kar je nazadnje izkoristil Luka Ščap in v 53. minuti spet poskrbel za veselje v Podmežakli. Štiri minute pred koncem pa je Erik Svetina s silovitim strelom zadel le stičišče prečke in vratnice, tako da je šla tekma v podaljšek.

Tik pred koncem rednega dela so si Italijani prislužili kazen, prednost igralca več pa je nato že po minuti podaljška izkoristil Jesperi Viikila in poskrbel za to, da so Jeseničani v finalu spet v igri za končni uspeh.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike