pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

ue
ue
0 25.12.2021 09:28:24

SLOVENIJA bodi PONOSNA!! Naša športnika sta si zaradi ČASTNIH DEJANJ prislužila POSEBNI EVROPSKI NAGRADI!

Profimedia
Slovenska športnika sta prejela priznanji na evropski ravni.

Dolgoletni hokejski reprezentant in dvakratni olimpijec Žiga Pavlin in mladi kajakaš Žiga Lin Hočevar sta prejela priznanji za športni potezi, te podeljuje Evropsko združenje za fair play, tega pa jima je predal predsednik Slovenske olimpijske akademije Miroslav Cerar.

ziga pavlin af
Žiga Pavlin
alesfevzer.com

Naš hokejist, ki si kruh služi na Slovaškem, je lani na tekmi njegovih Košic proti Nitri sodnike opozoril na napako. Pavlin se je v eni od akcij znašel na tleh, sodnik pa je njegovega tekmeca zaradi prekriška poslal na kazensko klop. A Žiga je sodnika opozoril, da ni prišlo do prekrška, ta je kazen nato razveljavil, naš hokejist pa si je s to potezo prislužil tudi aplavz občinstva.

Na njegovo potezo je opozoril Fair Play odbor pri slovaškem olimpijskem komiteju. To pa ni bila edina tovrstna gesta reprezentanta, Pavlin tekmecu se je namreč enako gesto izkazal že leta 2018, ko je igral na Češkem.

ziga Lin Hocevar 21 af
Žiga Lin Hočevar
alesfevzer.com

Zgodba mladega kajakaša je bolj poznana širši javnosti v Slovenijo. Štirinajstleni Hočevar je lani na DP v Tacnu osvojil naslov prvaka, a po ogledu videoposnetka je spoznal, da mu sodniki niso prisodili dveh kazenskih sekund pribitka zaradi dotika vratc, ki bi ga potisnil na drugo mesto. Naslednji dan je odličje odnesel na pošto in jo poslal svojemu prijatelju Ateju Zobcu Urbančiču, ki je uradno na tekmi zasedel drugo mesto. Na Instagramu pa je ob fotografiji zapisal: "Ta je tvoja, na tej tekmi si bil boljši."

Mladenič je že pred časom prejel tudi nagrado za fair play OKS, sredi decembra pa mu je pripadla še nagrada na prireditvi Športnik leta 2021.

Članki iz rubrike