gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 16.11.2021 21:13:34

Učinkoviti zmaji! OLIMPIJA v manj kot 20 minutah dosegla PET GOLOV

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpija so v tekmi 18. kroga lige ICEHL v gosteh premagali češko ekipo Orli Znojmo s 5:3 (0:0, 0:2, 5:1).

S češko ekipo je slovenski klub, vodilni na lestvici, igral že tretjo tekmo v sezoni. Doma so Ljubljančani slavili s 6:4, v gosteh pa pred 14 dnevi izgubili po podaljšku s 3:4. Tokrat se je novo gostovanje v Znojmu končalo s preobratom in zmago s 5:3.


Domači so nov češko-slovenski obračun v razširjenem avstrijskem prvenstvu začeli s kadrovsko spremembo glede na prejšnjo tekmo, saj je v vmesnem obdobju vodenje ekipe prevzel izkušeni Kanadčan Glen Hanlon. 

V vratih je bil pri gostih Paavo Hölsä, v uvodni tretjini so bili malenkost boljši gostje, a so priložnosti Sebastiena Picheja, Marka Čepona in Jake Sodje ostale neizkoriščene. Druga tretjina je pripadla Čehom. Uvodni gol je dosegel Vojtech Nemec, drugega pa le nekaj minut zatem Ryan Culkin. V tej tretjini je imel najlepšo priložnost Žiga Pance, toda njegova podaja pred gol za Luko Kalana je bila za las nenatančna.

Sledila pa je izjemno razburljiva in za goste učinkovita zadnja tretjina. Tokrat so bili zeleno-beli tisti, ki so lovili in ujeli tekmece. Domačega vratarja Pavla Kantorja je prvi premagal Mark Čepon, nato pa je sledila odlična minuta oziroma pol minute gostov. V 49. so namreč v razmaku le 34 sekund zadeli dvakrat in naredili popoln preobrat. Pri izenačujočem golu je Blažu Tomaževiču izza vrat podal Pance, nato pa je bil natančen še Kalan.

Domači so močno pritisnili, še posebej, ko so imeli v 57. minuti igralca več. A kljub nevarnemu poskusu, ko so gostujoči branilci s telesi preprečili pot ploščku v mrežo, zadetka ni bilo. Že več kot minuto in pol pred koncem je domači strateg potegnil vratarja Kantorja na klop, tveganje pa se ni obrestovalo, saj je Aleksandar Magovac zadel prazna vrata.

Vseeno pa razburjenj še ni bilo konec. Domači so namreč hitro znižali na 3:4 in ohranili nekaj upanja, a je nato sekundo pred koncem Guillaume Leclerc potrdil uspeh gostov in tako po dveh tekmah brez zmage spet zagotovil Ljubljančanom poln izkupiček.

Naslednja tekma jih čaka v petek, ko bodo doma gostili Salzburg.

Orli Znojmo - SŽ Olimpija 3:5 (0:0, 2:0, 1:5)

Dvorana Nevoga. 2200 gledalcev. Sodniki: Fichtner, Siegel (glavna), Bedynek, Racicot.
Strelci: 1:0 Nemec (Svoboda, 24.), 2:0 Culkin (Svoboda, Nemec, 27.), 2:1 M. Čepon (Kalan, Pance, 44.), 2:2 Tomaževič (Pance, Jezovšek, 49.), 2:3 Kalan (Leclerc, Koblar, 49.), 2:4 Magovac (59.), 3:4 Ahl (Luciani, Bartko, 60.), 3:5 Leclerc (Jezovšek, Tomaževič, 60.).
Kazenske minute: Orli Znojmo 8, SŽ Olimpija 8.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike