mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
2 16.11.2021 15:29:10

Ekipa Alfa Romeo podpisala pogodbo s prvim Kitajcem v F1

Ekipa Alfa Romeo je podpisala pogodbo z 22-letnim Guanyujem Zhoujem, ki je tako postal prvi kitajski voznik v formuli 1. Zamenjal je 27-letnega Italijana Antonia Giovinazzija, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Zhou bo v naslednji sezoni svetovnega prvenstva F1 za Alfo Romeo vozil skupaj finskim članom Mercedesa Valtterijem Bottasom, je potrdil prvi mož ekipe Frederic Vasseur za televizijo Sky.

Vasseur je izpostavil, da je bil Zhou drugi v formuli 2, prihod tega kitajskega voznika v formulo 1 pa "lahko prinese nova sponzorstva, kar je lepa priložnost tudi za ostale ekipe".



"Že od mladosti sem sanjal, da bom prišel na vrh avtomobilističnega športa. Uspelo mi je, navdušen sem in odločen, da naredim še korak naprej," je dejal Zhou. Pred desetletjem je njegov rojak Ma Qinghua že bil v bolidih formule 1, vendar na velikih nagradah potem ni nastopal.

Giovinazzi je osmoljenec tega dogajanja, saj je upal, da bo ohranil položaj v moštvu Alfe Romeo, ker se po koncu sezone poslavlja nekdanji svetovni prvak, Finec Kimi Räikkönen.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike