reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

hu
hu
0 04.11.2021 21:59:13

NE, NO! 'TA MALI' poraz za ljubljanske zmaje. Tokrat jim ni uspelo oskubiti orlov

Werner Krainbucher
Hokejisti Slovenske železnice Olimpije so v tekmi 15. kroga lige ICEHL na gostovanju na Češkem po podaljšku izgubili z ekipo Orli Znojmo

Orli Znojmo - SŽ Olimpija 4:3 (2:1, 0:2, 1:0; 1:0)
Brno - Dvorana Nevoga, gledalcev 2300, sodniki: Nagy, Siegel (glavna), Riecken, Vaczi.
Strelci: 0:1 Kalan (Čimžar, 6), 1:1 Nemec (14, PP1), 2:1 Luciani (Bartko, 15, PP1), 2:2 Pance (K. Čepon, Murphy, 27), 2:3 Magovac (Leclerc, 32.), 3:3 Prokeš (Culkin, Svoboda, 57, PP1), 4:3 Fejes (Bartko, 61)
Kazenske minute: Orli Znojmo 4, SŽ Olimpija 10.

V tednu, ki ga je zaznamovala smrt mladega slovaškega hokejista iz ekipe Bratislava Capitals, bi morali ljubljanski hokejisti igrati tri tekme. Petkovo s slovaško ekipo so odpovedali, danes pa so Ljubljančani gostovali v Znojmu in dobili točko za poraz po podaljšku, čeprav so imeli v rokah tudi zmago po rednem delu.

V prvi tretjini so sicer bolje začeli gostje, zapretil je Miha Zajc, po nevarni domači akciji Ilije Zubova, ko se je izkazal Žan Us, pa so le povedli Ljubljančani. Po podaji Tadeja Čimžarja je v polno zadel Luka Kalan. A domači so danes zelo dobro izkoriščali "power play" in od petih priložnosti z igralcem več zadeli trikrat. Prvič v 14. minuti, ko je izenačil Vojtech Nemec, potem pa še v prvi tretjini še v 15., uspešen je bil Anthony Luciani.



Druga tretjina je bila ljubljanska, gostje so prevladovali in imeli precej več strelov ter bili dvakrat tudi natančni. Najprej je domači vratar Dominik Groh še ubranil strel po prodoru Guillauma Leclerca, nato pa je izenačil Žiga Pance. Pritisk gostov pa se je stopnjeval in v 32. minuti je po akciji Leclerca plošček v mrežo spravil še Aleksandar Magovac.

A tesno vodstvo gostov je napovedovalo razburljivo tretjo tretjino. Čehi so pritisnili in Hunter Fejes je imel priložnost celo z igralcem manj. Gostje so imeli v zadnjih desetih minutah dve izključitvi, drugo pa so domači izkoristili in Radek Prokeš je v 57. minuti premagal Usa za 3:3. V končnici je imela vsaka od ekip še po eno priložnost za to, da bi odločila tekmo, ki pa je šla v podaljšek.

Ta nato ni trajal dolgo, saj je domačim že po manj kot minuti uspelo še četrtič premagati Usa, strelec odločilnega gola je bil Fejes.

Kljub porazu (ta je šele četrti v sezoni, tretji po dodatnem delu igre) imajo zeleno-beli na prvem mestu še vedno šest točk naskoka. V nedeljo pa se bodo v domačem Tivoli pomerili prav z najbližjim zasledovalcem, madžarskim Fehervarjem.

Članki iz rubrike