mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bk
bk
0 23.07.2021 09:12:02

Luka Gračnar v Nemčijo, Aljažu Predanu prva profesionalna pogodba

Luka Gračnar
alesfevzer.com
Nova sezona se bliskovito približuje in v zadnjem času so si nekateri slovenski reprezentanti zagotovili svoja mesta v moštvih.

Vratar Luka Gračnar, ki je preteklo sezono branil barve Linza v ligi IceHL, se bo preselil v drugo nemško ligo, k Crimmitschauu, to bo za 27-letnega Hrušičana prva izkušnja z nemškim hokejem.

Branilec Matic Podlipnik bo okrepil slovenske vrste v Franciji, po letu dni pri romunskem Gyergyoiju bo odslej igral za Cergy-Pontoise, ki igra v najboljšem tekmovanju v deželi galskih petelinov.

785-20-predan jk
Aljaž Predan
m24.si

Veliko zaupanje pa so v Salzburgu pokazali napadalcu Aljažu Predanu. Dvajsetletni Mariborčan je del salzburške organizacije že od leta 2015, zdaj pa mu je klub v podpis ponudil prvo profesionalno pogodbo s prvo ekipo. Predan je januarja lani prvič debitiral v ligi IceHL in na edini tekmi v statistiko vpisal eno podajo, v pretekli sezoni pa se je dokazoval še na 12 tekmah razširjenega avstrijskega prvenstva, hkrati pa je odigral 27 tekem v ligi AHL.

Vratar Rok Stojanović kariere, kot kaže, ne bo nadaljeval v Franciji. Po štirih letih v najboljši ligi Magnus, kjer je dve sezoni nosil dres Lyona (z njim je osvojil tudi francoski pokal) in nato dve sezoni še dres Nice, je zdaj prvič odšel na Češko. Tam bo 30-letni Kranjčan poskušal prepričati vodstvo kluba Frydek Mistek, trening kamp pa so Čehi začeli že pretekli ponedeljek.

Članki iz rubrike