Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

covidno potrdilo, lokal, italija Svet24.si

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: Stanje je...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

poljub Dobra karma

Ta 4 astrološka znamenja so v spolnosti nenasitna

Boštjan Gombač 1 Odkrito.si

BOŠTJAN GOMBAČ: "Občutek imam, da smo zgolj ...

STA
STA
0 13.06.2021 20:25:25

JESENIČANI VRAČAJO UDAREC! Ljubljančan je tisti, ki bo vozil rdeči voz. Ali to pomeni, da ...

Martin Metelko
Državni prvaki z Jesenic so po sezoni izgubili najboljše igralce in trenerja. Vse jim je pobrala Olimpija, zdaj pa železarji kujejo novo železo.

Nekdanji selektor slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič se vrača na trenersko klop železarjev, je sporočil HDD Sij Acroni Jesenice, ki je v minuli sezoni osvojil naslov državnega prvaka. Zupančič bo na trenerskem položaju zamenjal Mitjo Šivica, ki je po koncu minule sezone odšel v ljubljansko Olimpijo.

Zupančič je bil trener jeseniške ekipe v sezonah 2014/15 in 2016/17, ko je skupaj s takratno ekipo v Podmežaklo prinesel novi zvezdici. V zadnjih sezonah je deloval v tujini, kjer je vodil avstrijski Feldkirch, zadnji dve sezoni pa poljsko Unio.

"Občutki so pozitivni. Vem, kako klub deluje in kakšno tradicijo ima hokej na Jesenicah. Kljub temu, da sem zadnjih nekaj let delal v tujini, sem vedno spremljal dogajanja na domači hokejski sceni. Ekipa Jesenic je bila vedno konkurenčna in v boju za najvišja mesta v alpski ligi in v domačem prvenstvu. Z osvojitvijo naslovov državnih in pokalnih prvakov je klub dokazal, da se igralci dobro razvijajo in napredujejo. Delati v takem okolju je meni kot trenerju velik izziv," je ob vrnitvi v jeseniški klub dejal 52-letni Zupančič.

Članki iz rubrike