kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 13.04.2021 23:08:19

Železarji v polfinalu liga AHL izgubili že drugič, zdaj so pred zahtevno nalogo!

alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so izgubili tretjo polfinalno tekmo alpske lige, na domačem terenu so klonili z Asiagom s 3:5 (1:2, 2:0, 0:3). Asiago vodi z 2:1 v zmagah, moštvi v polfinalu igrata na tri zmage, naslednja tekma bo v četrtek v Asiagu.

Potem ko so Jeseničani tesno po podaljšku dobili prvo tekmo in izgubili z 1:4 na drugi v gosteh, so danes v razburljivi končnici spet morali priznati premoč tekmecem in se znašli v težkem položaju. za reševanje in ohranitev upov na finale bodo morali zdaj najprej dobiti četrto tekmo.

Že prva tekma teh ekip v polfinalu je napovedala, da bo obračun oster in da bodo verjetno potrebne več kot tri tekme, tudi danes pa je bil dvoboj podoben kot prvi v dvorani Podmežakla. Jeseničani so se po slabem začetku vrnili, a so nato tekmecem dovolili, da so na hitro spet prišli do prednosti, ki se je izkazala za odločilno.

Jeseničani so večji del prve tretjine in tudi začetek druge porabili, da so se vrnili po slabem začetku, ko so gostje že v osmi minuti vodili z 2:0. A predali se niso, najprej je Mirko Djumić po močnem strelu od daleč Davida Planka podstavil palico za 1:2, Jaka Sodja pa je nato z mojstrskim strelom pod prečko izenačil.

Ko pa je nato Jaka Šturm pred koncem druge tretjine dosegel še vodilni zadetek, se je zdelo, da bo železarjem uspelo priti do preobrata.



A vse, kar so gradili pol tekme, so nato podrli v slabi minuti. Usodna je bila 44. minuta, ko je najprej izenačil Alexander Gellert, potem pa je nezbrane domače kaznoval še Jose Magnabosco.

Najlepšo priložnost za izenačenje so imeli domači sedem minut pred koncem, ko je bil vratar Ganluca Vallini že premagan v golu, a je nekako še ubranil poskus Saša Rajsarja, sodniki pa so potrebovali več minut, da so po ogledu posnetka razsodili, da zadetka ni bilo.

Zares zadnjo priložnost pa so nato domači imeli ob izključitvi na strani Asiaga dve minuti in pol pred koncem, toda niso sestavili nevarne akcije. Ko pa so poskušali še brez Žana Usa, je Asiago to izkoristil za potrditev zmage.

Četrta tekma bo 15. aprila v Asiagu, morebitna peta pa 17. aprila spet v Podmežakli.

Članki iz rubrike