Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
4 13.04.2021 20:21:21

Lustenau se v polfinalu lige AHL ni predal in v Tivoliju ŠOKIRAL SŽ Olimpijo

Hokejisti SŽ Olimpije so v tretji polfinalni tekmi alpske lige na domačem ledu izgubili z Lustenauom z 1:2 (0:0, 1:2, 0:0). Lustenau je znižal zaostanek v zmagah na 1:2, v finalu ekipi igrata na tri zmage, naslednja tekma bo v četrtek v Lustenauu.

Ljubljančani so bili pred tekmo izraziti favoriti. Potem ko so bili še precej zadržani na prvi tekmi (4:2), so v drugi povsem povozili tekmece (8:0) in videti je bilo, da bo današnja tekma le še formalnost.

A spet se je pokazalo, kako negotova je lahko končnica. Danes je bila ljubljanska zasedba sicer boljša po igri in po terenski premoči, ni pa zadevala. Njeni tekmeci pa so bili predvsem izjemno borbeni in so dali vse od sebe, da so izsilili še eno tekmo na svojem ledu.

Na koncu je bilo razmerje v strelih 34-18, kar pa je bila za zeleno-bele le slaba tolažba. V vratih gostujoče ekipe je bil tokrat Anthony Morrone, ki je imel dober večer in je spravljal v obup domače napadalce. Ti so med drugim trikrat zadeli okvir vrat, le enkrat pa premagali Morroneja.


Po prvi tretjini brez golov je Lustenau že nakazal, kako se bo boril na zanj že odločilni tekmi. Ljubljančani pritiska niso znali kronati, še na slabše pa se je potem obrnilo v 26. minuti, ko je zadel Chris D'Alvise, nekoč soigralec ljubljanskih hokejistov v Tivoliju.

Tako so morali zmaji namesto o zanesljivem vodstvu in finalu razmišljati o lovljenju tekmecev, kar jim je relativno hitro uspelo. Toda po izenačujočem golu Nika Simšiča se je spet ustavilo, v 33. minuti pa so se domači po zadetku Tima Demutha spet znašli v zaostanku.

V celotni zadnji tretjini so bili gostje le reko pred Paavom Hölsäjem, igra se je večinoma odvijala pred vrati Lustenaua, a brez učinka. Mreža Morroneja se ni zatresla, domači so zapravili tudi "power-play", minuto in pol pred koncem pa so v zadnjem poskusu potegnili vratarja iz gola, a jim tudi to ni prineslo želenega gola in sprijazniti so se morali, da bo v tem polfinalu na sporedu vsaj še ena tekma.

Naslednji dvoboj bo v četrtek v Avstriji, če bo Lustenau skupni izid izenačil, pa potem odločilna peta v soboto v Ljubljani.

Članki iz rubrike