Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
7 11.04.2021 18:26:22

Jeseniškemu hokeju grozi UNIČENJE! Nekdanji REPREZENTANT hoče železarje spraviti V STEČAJ!

Martin Metelko
Kaj se dogaja v najbolj hokejskem mestu v Sloveniji?

V rdeči železarski hokejski trdnjavi so spet težave, ki utegnejo imeti dolgoročne posledice. Vse vajeti hoče v svoje roke prevzeti Miha Rebolj, predsednik HD Hidria Jesenice, podžupan jeseniške občine in generalni sekretar stranke SMC, desna roka aktualnega gospodarskega ministra Zdravka Počivalška.

Na Jesenicah na Gorenjskem je hokej 'edini' šport, ki nekaj velja. Hokej je od Kranja naprej šport številka ena, ki združuje tako mlado kot staro. Mladi hodijo na treninge, starši in stari starši pa na tekme (ko je to dovoljeno) in potem ob hmeljnem napitku modrujejo o uspehih in neuspehih njihovega moštva.

Na Jesenicah imajo dolgo, res dolgo hokejsko zgodovino, ki je dala najprej Jugoslaviji in pozneje Sloveniji odlične hokejiste, vključno z enim najboljših hokejistov na svetu, kapetanom Los Angeles Kingsov Anžetom Kopitarjem. Koliko reprezentantov se je 'rodilo' na Jesenicah, koliko reprezentantov je prvič zadrsalo prav na ledu dvorane Podmežakla, pa so različna, morda preveč neuka ali pa pohlepna vodstva jeseniškega železarskega ponosa kar nekajkrat spravila klub v velike težave. Do končnega zloma in stečaja kluba, ki je pustil nepopravljive posledice v slovenskem hokejskem prostoru. Potem so ustanovili klub HD Jesenice mladi (naslednik jeseniške filiale HK Kranjska Gora), da bi nadaljevali vsaj delo z mladimi. In uspeli so, saj je Miha Rebolj, zdaj že dolgoletni podžupan Jesenic, dobro vodil klub. Pozneje se je 'veliki rdeči brat' spet postavil na noge, za kar ima nemalo zaslug dolgoletni predsednik Anže Pogačar, ki je s kančkom čarovnije držal klub nad vodo. Mlajše selekcije so pridno delale ter v slovenskem in tudi mednarodnem prostoru dosegale lepe uspehe. Nihče, prav nihče, v resnici ni ločeval v bistvu dveh klubov, dveh pravnih oseb, saj sta oba nadaljevala hokejsko tradicijo na Jesenicah.
Lani konec julija je mesto predsednika pri 'članskih' Jesenicah prevzel Peter Bohinec, ki je imel v dolgoročni viziji tudi načrt, da na neki način spet združi oba kluba pod eno streho, ob čemer bi bila še vedno dva ločena pravna subjekta. Bohinec je načrtoval 'zlitje' ali pa vsaj sinergijo obeh jeseniških klubov, kar bi bilo dobro predvsem za jeseniški hokej, zagotovo pa tudi za slovenski.

Pa kot kaže, ne bo tako. Kajti v zadnjem času oziroma pred dnevi se je dvignil Miha Rebolj, ki je, kot kaže, ob trenutni politični situaciji v državi (in od njegove politične stranke) dobil kakšna zagotovila, da ...

miha rebolj
Miha Rebolj
m24.si

Poglejmo malce nazaj. Pred dobrima dvema tednoma je bil na pobudo predsednika HDD Jesenice (ta velikega kluba) sklican sestanek, na katerem naj bi se pogovarjali in dogovorili za sodelovanje med kluboma HDD Sij Acroni Jesenice in HD Jesenice (mladi). Na sestanek je prišel tudi župan Jesenic Blaž Račič, prav tako je bil prisoten eden najbolj vplivnih hokejskih ljudi v Sloveniji, selektor reprezentance Matjaž Kopitar. Hoteli so se pogovarjati o skupni prihodnosti jeseniškega hokeja, a ... Predstavniki HD Jesenice mladi so se odločili, da ne bodo sodelovali, ampak da gredo svojo pot. In to kakšno ... Na občnem zboru kluba, ki je bil v sredo, 7. aprila, se je govorilo o vstopu kluba Jesenice mladi v alpsko hokejsko ligo in čez dve ali tri leta tudi v zdajšnjo ligo IceHL, najmočnejšo regionalno ligo v srednji Evropi (nekdanja liga EBEL). Hm ...? Najprej dva jeseniška kluba v ligi AHL? Se kdo dela norca iz jeseniškega hokeja ali s tem potiska HDD Sij Acroni Jesenice v jamo, iz katere ni vrnitve? Ali to pomeni, da nekdo s pozicije moči namerno želi uničiti HDD Sij Acroni Jesenice, ki je v zadnjem letu kljub težkim koronačasom spet vsaj malce zadihalo, kar se pozna tudi pri rezultatih?

Seveda se obenem pojavlja velika zmeda pri sponzorjih, saj oba kluba trkata na ista vrata. In potem se sponzor odloči za tistega, ki ima več moči? Ki ima za prijatelja gospodarskega ministra? Zanimivo je, da pa veliki podjetji, ki imata na Jesenicah trenutno največji posel od države, saj gradita karavanški predor – turški Džengis in avstrijski Strabag –, nista navdušeni, da bi del dobička, ki ga bosta dobili od posla, namenili jeseniškemu športu. Ampak tu je spet gospodarski minister, ki bi utegnil pritisniti na pravi gumb, in po hokejskih hodnikih se že govori o dveh milijonih evrov za HD Jesenice mladi ...

peter bohinec 21 jk
Peter Bohinec
m24.si

Na Jesenicah je torej spet hokejska vojna, trpeli pa bodo otroci, mladi, ki bi samo radi igrali hokej in morda nekoč stopili na pot, ki jo je prehodil Kopitar. Izguba vsakega otroka, za katerega zmedeni starši ne bodo vedeli, kam ga poslati na trening, pomeni velik udarec za slovenski hokej. Seveda pa je največje vprašanje, zakaj Rebolj ne želi sodelovati z 'velikim bratom'. Ker želi biti 'kralj na Betajnovi'? Koliko časa? Verjetno dovolj, da jeseniški hokej spet pahne v globoko temo, kajti če HDD Sij Acroni Jesenice ne bo dobilo dovolj sponzorjev, potem naslednjo sezono ne bo lige AHL in bi lahko HD Jesenice mladi vskočili kot veliki rešitelji. Ali res?

Članki iz rubrike