Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 10.04.2021 23:08:28

DEKLASIRALI tekmeca: Zmaji so se ZNESLI nad ubogimi Avstrijci!

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v drugi polfinalni tekmi alpske lige v gosteh premagali Lustenau z 8:0 (2:0, 4:0, 2:0) in povedli z 2:0 v zmagah. Za uvrstitev v finale potrebujejo le še eno, naslednja tekma bo v torek v Ljubljani.

Potem ko so Ljubljančani sicer rezultatsko dokaj zanesljivo, a po igri ne najbolj prepričljivo s 4:2 dobili prvo tekmo, so danes pokazali, kdo je favorit v tem polfinalu. Lustenau tokrat ni imel možnosti in zeleno-beli so si na široko odprli vrata do finala že po treh tekmah.

Dobra napoved poznejšega dogajanja je bila že uvodna minuta, ko so gostje potrebovali le 17 sekund, da so prvič premagali domačega vratarja, strelec je bil Anže Ropret. Isti igralec je nato vodstvo še povišal v 17. minuti.

Na prvi tekmi so po podobnem vodstvu slovenske ekipe avstrijski tekmeci znižali, tokrat pa so v drugi tretjini gostje le še stopili na plin. Najprej Miha Logar ob igralcu več na ledu, potem pa še Žiga Pešut in Tadej Čimžar, ki sta v 25. minuti zadela v razmaku le 19 sekund, so praktično še pred polovico odločili dvoboj.


A gostje še niso popustili, še pred koncem druge tretjine so prednost še povišali, šesti gol je dosegel Luka Vidmar.

Čeprav potem ritem v zadnji tretjini ni bil več tako močan kot v drugi, so Ljubljančani visoko zmago potrdili še z dvema zadetkoma že takoj na začetku; najprej je zadel Martin Bohinc, učinkovit večer pa je s tretjim zadetkom na tekmi dokončal Ropret v 44. minuti.

O premoči Ljubljančanov priča tudi podatek o strelih na gol, Paavo Hölsä je ubranil vseh 17 strelov, medtem ko je domači vratar Lukas Reihs ob sicer osmih prejetih zadetkih imel še 44 obramb.

Tretja tekma, ki je lahko ob ljubljanski zmagi že tudi zadnja v tej polfinalni seriji, bo v torek ob 18. uri v dvorani Tivoli. Če pa bo Lustenau na tej tekmi znižal zaostanek, bo potem četrta 15. aprila na njegovem ledu, morebitna peta pa spet v Ljubljani 17. aprila.

Članki iz rubrike