Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 18.03.2021 12:50:59

Sij Acroni Jesenice: Za Jaka Sodjo morda že konec sezone

Martin Metelko
Pozno nocoj se bo po 30 oziroma 36 tekmah in po slabih šestih mesecih tekmovanja končal redni del pete izvedbe alpske lige

Za štiri najslabše ekipe se bo sezona nepreklicno končala, štirje najboljši so si že zagotovili mesto v četrtfinalu, za osmerico se v soboto začenjajo prvi izločilni boji – dodatne kvalifikacije za končnico.
Slovenske železnice Olimpija bo prvi del tekmovalnega leta sklenila v smučarskem središču Kitzbühel. Zmaji so zadnjo tekmo odigrali pred tednom dni, nato je Raimo Summanen svojim varovancem namenil prost vikend, zadnje dni pa so trenirali s polno paro. SŽ Olimpija si je sicer že pred nekaj krogi zagotovila prvo mesto po rednem delu, ki v končnici predstavlja veliko prednost. Prvi bodo na Celovški 25 naslednji četrtek izbirali četrtfinalnega tekmeca, v vseh serijah končnice pa bi imeli tudi prednost domačega igrišča.

sz olimpija 21 mm
Martin Metelko

Z NAJMANJŠIM ŠTEVILOM IN BREZ VALLERANDA
Tekma tako ni ključnega pomena, pa vendar si želijo zeleno-beli redni del skleniti v duhu celotne sezone – z zmago. Na zadnje gostovanje se bodo sicer podali z najmanjšim številom igralcev; finski strokovnjak bo imel danes na voljo le 15 drsalcev (in dva vratarja), vse zavoljo preventive.
Napadalci Miha Zajc, Mark Sever in Žiga Pešut so že v trenažnem pogonu in najbližje vrnitvi na tekme, toda nocojšnjo bodo še odsedeli. Gal Koren in Mark Sever sta sezono že pred časom končala, Martin Bohinc in Anej Kujavec ostajata v ambulanti, kjer pa se jima je pridružila še odlična kanadska okrepitev, Marc-Olivier Vallerand. Slednjega je doletela manjša poškodba, v prihodnjem tednu pa naj bi bil že nared. SŽ Olimpija je sicer sredi decembra Kitzbühel premagala z 9:2.

ŠIVIC: JE*EŠ TAK KARAKTER
Tudi Sij Acroni Jesenice so Vipiteno letos že ugnale, na začetku januarja se je tekma v Podmežakli končala s 4:1. Prejšnji teden so imeli Gorenjci spet ogromno dela, v šestih dneh štiri tekme, šokantno pa so končali z zadnjo, saj so na domačem ledu utrpeli prvi poraz to sezono, ko je bilo od železarjev boljše daleč najslabše moštvo lige, Linz 2. "Naporen urnik ni opravičilo, je pa dejstvo, da smo od 6. januarja tekmo odigrali v povprečju na 2,5 dneva. Mogoče smo bili izmozgani, vsakega nekje zmanjka, nas je zdaj. Če kaj, je pri tem pozitivno vsaj to, da smo tak poraz doživeli zdaj in da je, upam, ta prišel kot dobra budnica, da ničesar ne moremo jemati za samoumevno. Večkrat smo se letos vrnili po zaostanku z 0:2, 0:3 in govorili o svojem karakterju. A je*eš tak karakter, vsakič se ne boš izvlekel," se je razgovoril šef jeseniške klopi Mitja Šivic, ki se je ta teden z igralci veliko pogovarjal, jim kazal napake in jih popravljal.

Zaradi nepričakovanega poraza si železarji še niso zagotovili drugega mesta po rednem delu, za kar pa potrebujejo le točko. Nocoj ne bodo bodo igrali v Sterzingu, temveč v Bressanonu, kjer Vipiteno tekme gosti od tistega črnega februarskega dne, ko mu je sneg povsem uničil dvorano.

mitja sivic sz olimpija jesenice derbi 20 mm
Martin Metelko

Kar zadeva postavo, so naši pokalni prvaki v nedeljo prejeli močan udarec. Že to, da je odšel izvrstni mladenič Francesco Pinelli, je bilo nepričakovano, zdaj pa vse kaže, da je sezone konec za enega od najboljših napadalcev ekipe, člana udarne trojke, Jaka Sodjo. Na nedeljski tekmi si je poškodoval koleno, takrat opravil še dve menjavi, a uvidel, da ne bo šlo, in zato odšel v slačilnico. Jutri je 21-letni otrok jeseniške šole naročen na pregled z magnetno resonanco, Šivic pa se boji najslabšega in precej možnega scenarija: da bo Sodja odslej soigralce spremljal s tribune.
V postavo se danes vrača Mirko Đumić, medtem ko je nekaj igralcev na meji, a bodo nocoj stisnili zobe.

Članki iz rubrike