Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.03.2021 20:00:13

Jeseničani po drami in zaostanku z 0:3 rešili točki proti Val Gardeni, mladi Kanadčan zapušča železarje

Domen Jančič/HDD SIJ Acroni Jesenice
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige po podaljšku s 5:4 (0:3, 2:0, 2:1; 1:0) premagali Gardeno.

Jeseničani, ki želijo potrditi drugo mesto po rednem delu regionalnega tekmovanja, so danes z Gardeno dobili dve točki, potem ko so uprizorili skoraj popoln preobrat. A na koncu le niso zmagali v rednem delu, so pa dobili dve točki za zmago po podaljšku.

Začetek tekme je bil sicer zelo slab. Gostje, ki jih čakajo dodatne tekme za vstop v končnico, so namreč prevladovali na začetku tekme ter v prvi tretjini že do 15. minute dosegli tri gole. V vratih domačega moštva je takrat Žigo Kogovška zamenjal Urban Avsenik in postavil temelje za preobrat.

Tega so železarji začeli graditi v drugi tretjini, ko sta zadela Jaka Šturm in Andrej Hebar.

Ko je nato takoj na začetku zadnje tretjine v polno zadel še Žan Jezovšek za 3:3, se je zdelo, da bo pot do zmage odprta. A gostje se niso dali, zdržali so skoraj do konca, v predzadnji minuti pa je bil ob prednosti igralca več uspešen Sašo Rajsar.

A drame v Podmežakli danes še ni bilo konec. Tudi Jeseničani niso znali zadržati prvega vodstva na tekmi, dobili so gol 43 sekund pred koncem. So pa nato železarji le imeli zadnjo besedo, za še posebej boleč poraz Gardene pa je poskrbel Aljoša Crnovič, saj je zadel le sedem sekund pred koncem dodatnega dela.

Na lestvici imajo tako za SŽ Olimpijo, ki si je že zagotovila prvo mesto po rednem delu in ima eno tekmo pred koncem 81 točk, na drugem Jeseničani zdaj 73 točk, eno več kot tretji Pustertal.

Do konca rednega dela imajo Jeseničani še dve tekmi, naslednjo že v nedeljo, ko bodo doma gostili zadnjo ekipo lige Steel Wings Linz.

Vodstvo kluba pa je v soboto sporočilo, da se od jeseniškega dresa poslavlja 17-letni napadalec Francesco Pinelli. Kanadčan se mora vrniti v Severno Ameriko, kjer se bo udeležil kampa oziroma turnirja mladeničev, ki bodo julija prišli v poštev za nabor lige NHL. Pinelli je v ligi AHL na 13 tekmah dosegel 5 zadetkov in 6 podaj.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike