cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 23.01.2021 23:04:53

Jeseničani nadaljujejo zmagoviti niz, premagali tudi Ritten

Domen Jančič/HDD SIJ Acroni Jesenice
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh premagali Ritten s 3:2 (0:0, 2:1, 1:1).

Hokejisti Sija Acronija Jesenic nadaljujejo niz zmag v regionalnem tekmovanju, ki jih je obdržal na tretjem mestu lestvice, za Pustertalom in SŽ Olimpijo. Tokrat so slavili že sedmo zmago v nizu, izgubili so le prvo v koledarskem letu 2021.

Naporen ritem se železarjem za zdaj ne pozna. Potem ko so v četrtek premagali Cortino, jih je danes čakala nova zahtevna naloga. Po ogrevanju v uvodni tretjini, ko sta vratarja ostala nepremagana, je bilo nadaljevanje boljše za goste. Izkušeni Andrej Hebar je na polovici tekme popeljal svojo ekipo v vodstvo, Ritten je skušal na hitro izenačiti, a je bil Žan Us razpoložen. Za nameček je prednost gostov pred koncem tretjine povišal Žan Jezovšek, so se pa domači vrnili v igro, ko so pičle tri sekunde pred iztekom druge tretjine znižali na 1:2.



Odločala je tako zadnja tretjina, v kateri so najprej domači zadeli za 2:2. A le minuto pozneje, v 54., je za železarje zadel Aljoša Crnovič, Rittnu pa je ob izključitvi v 57. minuti zmanjkalo časa za še eno vrnitev, izkazal pa se je tudi Us, ki je tekmo končal s 37 obrambami.

Naslednji teden slovenska kluba ne bosta igrala tekem v alpski ligi, čaka pa ju polfinale domačega prvenstva. V regionalnem tekmovanju bodo Jeseničani spet dejavni 2. februarja, ko bodo gostovali pri mladi celovški zasedbi.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike