franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 28.03.2019 22:50:20

Na šesti tekmi končali delo, tudi SŽ Olimpija v polfinalu lige AHL

www.alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v šesti četrtfinalni tekmi alpske lige v gosteh premagali Ritten s 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) in si s skupnim izidom 4:2 v zmagah priigrali polfinale.

Ljubljančani so doslej v tej četrtfinalni seriji igrali po sistemu toplo-hladno. Čeprav so si tekmeca sami izbrali, pa vsaj na prvih dveh tekmah v gosteh niso našli prave rešitve za Ritten. Še več, druga ekipa rednega dela je na prvih dvobojih na Južnem Tirolskem ostala celo brez doseženega zadetka (0:4 in 0:5).

Na domačih tekmah je bila slika povsem drugačna, tri visoke zmage (3:0, 6:2 in 4:1) so bile prava popotnica in obenem uganka za navijače, kako lahko ekipa doma igra tako prepričljivo, v gosteh pa prav tako izgublja.

Del rešitve je bil morda zgodnejši odhod na tekmo: v tivolski zasedbi so se odločili, da tokrat na dolgo pot ne bodo odšli šele na dan tekme, temveč že dan prej.


Vse skupaj je imelo pozitiven učinek; prednost 3:2 v zmagah, ko jim je do uspeha manjkala le še ena, se je v praksi hitro spremenila še v zadetek v gosteh. Led je prebil Luka Zorko z igralcem več v sedmi minuti, nato je minuto in pol pozneje zadel še Žiga Pešut.

Tega zaostanka domačim ni uspelo izničiti. V drugi tretjini so bili boljši gostje, a je domače reševal vratar Thomas Trangust, v zadnji pa so po znižanju na 1:2 gostje hitro odgovorili, gol Žige Sveteta v 50. minuti ob številčni prednosti pa je nazadnje dokončno prevesel tehtnico na ljubljansko stran.

V zadnjem dvoboju četrtfinala se merita Lustenau in mlada ekipa Salzburga; današnji gostje so na tekmo prišli s prednostjo 3:2 v zmagah, danes pa so domači zmagali s 4:2 in izsilili še sedmo tekmo.

Olimpija bo v polfinalu, ki se začne v ponedeljek, igrala z zmagovalcem tega para, Jeseničani, ki so do tega dela tekmovanja prišli bolj gladko s 4:0 v zmagah proti Asiagu, pa se bodo merili z najboljšo ekipo rednega dela Pustertalom.

Značke: hokej, sta, sž-olimpija, ahl

Članki iz rubrike