Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
15.01.2016 14:22:22
Deli članek:

Za Telemach Olimpijo teden drugačnih bojev

Grega Wernig

Še dve in bo konec. Rednega dela v razširjenem avstrijskem prvenstvu namreč, nato se bo zgodba začela znova. Vsak, navsezadnje tudi najslabši, si zasluži še eno priložnost, kajne?

Po boju z Vienno, ki drevi prihaja v našo prestolnico, in v Salzburgu v nedeljo bo vendarle prišel čas, da bo tudi Olimpija zaprla dozdajšnje slabo poglavje in bo lahko začela na novo, na sveže. Da bo ostala brez bonus točk, je kristalno jasno že dolgo, a v drugem delu sezone, na tistih desetih tekmah, bo imela vseeno veliko večje priložnosti in možnosti, da bo s tekmeci lažje ostala v stiku, kot pa zdaj, ko za prvim tekmecem zaostaja 16 točk, za najboljšim pa kar 62.

Grega Wernig
Olivier Roy

Te razlike bodo v nedeljo zvečer postale preteklost, največja razlika pred začetkom dodatnih desetih bojev v skupini za razvrstitev oziroma v kvalifikacijski skupini bo znašala tri točke ali eno zmago.
Preden se bo vse, za kar so moštva delala zadnjih pet mesecev, dokončno zbrisalo in pozabilo, Telemach Olimpijo čakata dva boja, kjer je težko pričakovati kaj drugega kot 35. in 36. poraz to sezono. V Salzburgu še posebej glede na tradicijo, saj tam Olimpija ni slavila že vse od krstne sezone dalje (28. decembra 2008), prav tako pa so prejšnjo nedeljo zeleno-beli na domačem ledu pred vodilnimi rdečimi biki klonili s kar 3:8 in niso dobili veliko upanja, da bi bilo kaj drugače.

Malo drugače je z Dunajčani, ki so v tej sezoni Tivoli že zapustili sklonjenih glav; povsem na začetku sezone, konec septembra, je četa Fabiana Dahlema oklepnike v rumeno-črni opravi na čelu z našim risom Klemnom Pretnarjem premagala s 5:2 in prišla do prve zmage v sezoni.

alesfevezer.com

A situacija je zdaj precej drugačna. Vienna pred drevišnjim predzadnjim krogom rednega dela ne more biti povsem mirna. Še vedno si to moštvo ni priborilo neposredne uvrstitve v končnico, kot je to doslej uspelo moštvu iz Mozartovega mesta, Linza in Znojma. Dunajčani so četrti, a ima pred šestim VSV Beljakom in tudi sedmim Bolzanom le štiri točke prednosti, tako velika gneča je v srednjem delu lestvice, kjer teoretično na tri mesta v zgornjem domu še danes lahko upa peterka zasedb. Z zmago v Ljubljani bi moštvo iz avstrijske prestolnice že rezerviralo želeno mesto, zato je mogoče pričakovati, da na Celovški 25 ne bodo tako prijazni, kot so bili ob septembrskem obisku.

Arsen Perić

V največji hokejski slačilnici dvorane pod Rožnikom ni nič novega. Razen tega, da se v postavo po odsluženi kazni vrača branilec Andrej Tavželj. Na drugi strani je seznam odsotnih še vedno predolg, saj tudi po treh dneh bolj umirjenega življenja (to je brez tekem) niso nič kaj bolj zdravi ne Anže Ropret, ne Gregor Koblar, ne David Planko, ne Luka Kalan, ne Fabian Scholz in ne Miha Logar, ki bi sicer danes vseeno znal stisniti zobe. Pa vendar, bi bilo to vredno?

Ta konec tedna sta pred Olimpijo dva boja, toda od nedelje naprej bodo potekali veliko pomembnejši. Od petka, do prve tekme v drugem poglavju letošnjega romana, v katerem bi morala Olimpija pokazati skorajšnjo popolnost, hkrati pa za to igrati v popolni postavi, je vprašanje, ali je to slednje sploh izvedljivo, povsem na mestu. Poškodb je veliko, nekatere so prehude, da bi lahko računali, da bodo čez teden dni igralci, ko jih bo Dahlem resnično potreboval, res nared za boje, kjer Ljubljančanom napake ne bodo dovoljene. Jasno je, da bi si že ob slabem začetku v drugem delu sezone lahko hitro zaprli vrata do glavnega cilja, ki se vseeno ne glede na to, kar se bo dogajalo, ne bo spremenil.

alesfevezer.com