Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
29.11.2015 19:29:44
Deli članek:

Nov poraz, a konec strelske suše

Arsen Perić

Ljubljanski hokejisti so imeli na današnji tekmi s predzadnjo ekipo lige priložnost, da prekinejo dva niza: tistega s tremi zaporednimi porazi, še bolj pa tistega, v katerem kar 204 minute niso dosegli nobenega gola.

Nazadnje so namreč v polno zadeli za zmago proti Bolzanu 20. novembra, potem pa nanizali poraze z 0:10, 0:2 in 0:1. Čeprav so Ljubljančani na koncu doživeli nov poraz, pa so z dvignjenimi glavami zapustili Gradec. Večino tekme so bili boljši in nevarnejši tekmec, vendar preveč neučinkoviti, tako da niso osvojili niti točke.

V prvi tretjini so bili gostje predvsem v trenutkih z igralcem več premalo natančni, dvakrat so imeli priložnost, a niso dosegli gola. Po grobi napaki vratarja Oliverja Royaja, eni redkih v tej sezoni, pa so domači celo z igralcem manj povedli, ko je ljubljanski vratar zadrsal iz svojega gola v želji, da bi podal plošček na modro črto, a je to storil slabo, tako da je Matthew Fornataro prestregel podajo in zatresel prazno mrežo.
Ko je le dve sekundi pred koncem prve tretjine kazen prislužil Aleš Mušič, pa so domači v nadaljevanju tekme takoj zadeli in povedli z 2:0 po strelu nekdanjega zmaja Kevina Mitchella z modre črte, ploščku pa je smer spremenil Stephen Werner.

Od tu naprej je pravzaprav igrala samo Olimpija, plod takšne igre pa je bil tudi zadetek po skupno 233 minutah posta, samostojno akcijo po desni strani je v gol spremenil Žiga Pešut. Isti igralec je v 33. minuti ušel domači obrambi, prišel pred vratarja Sebastiana Dahma in v trenutku, ko je streljal, ga je s hrbta s palico zaustavil domači igralec, sodniki pa niso dosodili prekrška.

V tej tretjini so Ljubljančani dobili razmerje v strelih s 16:8, še večjo premoč pa so imeli v zadnjem delu. Graz, ki ga vodi Ivo Jan in kjer igrata branilca Sabahudin Kovačević in Aleš Kranj, skorajda ni več organizirano prihajal na stran gostov, ti pa so spet zatajili pri realizaciji, pri strelih je bilo sicer 37:26 za zeleno-bele.

Ob koncu, ko so domači napadali oziroma se bolj branili z igralcem več, so Ljubljančani poskušali brez vratarja, kar pa je kaznoval Morten Poulsen in se sprehodil do gola za končnih 3:1.

Naslednja tekma lige EBEL čaka Ljubljančane v petek v Beljaku, še pred tem pa se bodo v torek na Jesenicah z železarji pomerili v finalu prve izvedbe pokalnega tekmovanja v Sloveniji.

Graz - Telemach Olimpija 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Gradec – Eishalle Liebenau. 1500 gledalcev. Glavna sodnika: Gebei (Madžarska) in Piragić (Hrvaška). Linijska sodnika: Angerer in Smeibidlo (oba Avstrija).
Strelci: 1:0 Fornataro (15., SH1), 2:0 Werner (Mitchell, Brophey, 21., PP1), 2:1 Pešut (Ropret, Logar, 29.), 3:1 Poulsen (Woger, Kranjc, 60., EN).
Kazenske minute: Graz 10, Telemach Olimpija 10.

Olimpija: Roy, Marinšek; Logar, Reinthaler, Koren, Pem, Koblar; Tavželj, Planko, Pešut, Kaspitz, Ropret; Selan, Čepon, Kalan, Mušič, Sotlar; Scholz, Hadžič, Groznik