Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
28.06.2015 11:14:18
Deli članek:

Pri Olimpiji razpeti med trenerski dvojec

Še dober mesec smo oddaljeni od obdobja, ko se bodo moštva v ligi EBEL začela zbirati na enem kupu in krenila v sezono 2015/16. Če pri večini udeležencev razširjenega avstrijskega prvenstva to poletje vse teče, kot mora, pri edinem slovenskem predstavniku v mednarodni druščini ni znanega praktično nič.

Poročali smo že, da je mogoče stanje celo slabše pri Bolzanu, ki ima samo še pet dni časa, da se izjasni, ali bo v prihajajoči sezoni sploh sodeloval v ligi EBEL. Gre seveda za finančne težave v višini 600 tisoč evrov.

Znano je, da tudi pri Olimpiji teh ne manjka. Še nekaj časa se bo čakalo, kako bo s prisilno poravnavo, pa tudi to, s kakšnim moštvom bodo zmaji krenili v naslednjo sezono.

USTALJENA PRAKSA
V petek smo spet zavrteli telefonsko številko najbolj zaposlenega človeka pri tem ljubljanskem kolektivu, predsednika kluba Marka Popoviča. Tudi tokrat nam je zatrdil, da pogovori s hokejisti potekajo in da je sklenjenih več ustnih dogovorov, a pogodb hokejisti še niso dobili. "Čakamo davčne svetovalce, ki urejajo podrobnosti glede zakonodaje, saj nočemo pogodb, polnih aneksov in podobno," je pojasnil Popovič, ki pričakuje, da se bodo v roku dveh tednov pogodbe začele podpisovati.

Kot pravi, so bili vsi razgovori s hokejisti plodni, nihče do zdaj še ni dejal, da za Olimpijo ne bo več igral, zato "bo ekipa praktično ista, kot je bila v pretekli sezoni". No, s to razliko, da zaradi finančnih razlogov peščici igralcev pogodb ne bodo ponudili, kar pa nam je Popovič dejal že pred časom. V sredo se je naš sogovornik v Celovcu neuradno sestal s podpredsednikom lige EBEL Karlom Safronom. Pravi, da je v zadnjih časih postala ustaljena praksa, da so klubi, še posebej tisti, ki se borijo s takimi in drugačnimi zagonetkami, vsaka dva tedna v stiku z vodstvom lige EBEL.

Prav tako, kot ni še nič konkretno jasnega glede igralcev, pa je tudi na trenerski ravni prišlo do situacije, v kateri bodo morali na Celovški 25 še veliko in dobro razmišljati.

Kot smo kot prvi poročali v Ekipi SN, je pogodbene pogoje za trenersko delo sprejela legenda lige NHL, dvakratni zmagovalec Stanleyjevega pokala in nekdanji vratar, ki ima v domači vitrini tudi nagrado Vezina, Tom Barrasso. "Ko bomo sklenili dogovor s trenerjem, bomo to sporočili na naši spletni strani," je bil Popovičev odgovor na uvodno vprašanje o tej temi. "Ker Fabianu Dahlemu v tem trenutku še ne moremo zagotoviti uresničitve vseh njegovih želja, smo se odločili, da raziščemo še kakšno drugo možnost," nam je pojasnil Popovič.

Reuters

JASNO MU JE
Za dogovarjanje z Barrassom ve tudi Fabian Dahlem, ki še vedno ostaja v igri, da bo trener in športni direktor. "Fabian ve, kaj se dogaja, v sredo sva znova opravila dolg pogovor," je dejal Popovič in še enkrat pojasnil, kje so razlogi, da z Nemcem Olimpija še ni sklenila dogovora: "Ne gre za denar, ampak za Fabianove zahteve glede ureditve kluba in moštva, pogojev dela, za katere pa mu ne moremo obljubiti, da bodo izpolnjeni."

Popovič je prav tako že opravil tudi prvi pogovor z Barrassom: "Povsem jasno mu je, v kakšno okolje bi prišel. Prvi vtis je v redu, zmotilo me ni nič. Gre za človeka, ki je v karieri dosegel veliko, očitno ima tudi dovolj vloge pomočnika trenerja, ki jo je opravljal v zadnjih letih."

Nikola Miljković

Odločitev o trenerju ne bo padla čez noč, moč pa imajo v tem primeru načeloma v rokah štiri osebe. Popovič kot predsednik, Melita Kolbezen kot poslovna direktorica kluba, vodja ekipe in športni direktor. Težava je le v tem, da slednjih dveh v zmajevem gnezdu zaradi časovne stiske še niso imenovali.