Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
05.06.2014 00:00:00
Deli članek:

Priliv v kratkem času

arhiv Ekipe

Vse od konca sezone, čeprav včasih tudi v ozadju, je v okolici našega še edinega profesionalnega hokejskega kluba vseskozi dvigal prah. Včasih več, včasih manj, a vseskozi se je ugibalo o marsičem, a na koncu je prav vedno vse ostalo zakrito v tančico skrivnosti. Sami se že več mesecev trudimo dobiti kakšen odziv iz klubske pisarne na Celovški 25 in včeraj sem nam je Matjaž Sekelj le javil na klic.

Ravno o prvemu operativcu Telemacha Olimpije se je (spet) v zadnjih dneh največ govorilo in uganjalo. Je možno, da bo odstopil, da bo mogoče celo odstavljen, sta bili glavni vprašanji teme v navijaških krogih, kjer bi marsikdo eno ali drugo dejanje z veseljem pozdravili. "Ne vidim problema, če seveda za mano pride nekdo, ki bo glede na dane razmere boljše kaj naredil ali na sploh delal in da ne bi ideje ostale samo na jeziku," je med drugim dejal Matjaž Sekelj, ki nam je na vprašanje, zakaj se je v zadnjem času vedno izognil našim klicem, dejal: "Hotel sem počakati na določene stvari, da se vse malo umiri, da bi imel tako sploh kaj pametnega povedati."

Čeprav je bil čas za to že pred nekaj meseci, se nekaj moralo začeti premikati na ravni delovanja kluba in njenega vodstva. Zdaj poznamo določene pokazatelje, kaj lahko navijači od trhle zeleno-bele barke pričakujejo v prihodnosti. Alfa in omega moštva izpod Rožnika bo - kot je videti -, še naprej vse vajeti držal v svojih rokah, vprašanje je le, ali mu bodo pri tem zdaj sodelavci pomagali tudi v prihodnje ali pa mu bolj pozorno gledali pod prste.

Po odstopu predsednice kluba Ditke Maučec, ki je to funkcijo opravljala zgolj pol leta, a je morala s tega mesta zaradi prezaposlenosti pri Telemachu odstopiti, ter ob enostranskih prekinitvah pogodb s strani dveh napadalcev Miha Verliča in Kena Ograjenška, se je zdaj še enkrat precej visoko dvignil prah, ki je poskrbel, da se je na Celovški 25, kot že rečeno, vsaj začelo nekaj dogajati. "Ko je predsednica odstopila, je to sprožilo mnogo dodatnih vprašanj," je priznal in tudi zato se je v večernih torkovih urah sestal upravni odbor kluba, ki je sprejel nekaj sklepov. "Veliko je bilo rečenega, razpravljali smo o vsem in določene rešitve so že na dlani."

Tudi tiste glede poplačila zaostalih obveznosti do igralcev. Že smo poročali, da se je z vsemi (na vabilo se ni odzval le Ken Ograjenšek) posamično Sekelj pred kratkim že sestal in dal karte na mizo, kar je potrdil tudi sam. "Govorili smo o tem, kje smo, kakšen je načrt, da bodo poplačani. O prihodnji sezoni v tem primeru ni bilo veliko govora," je pojasnil in nato odgovoril na vprašanje, kdaj bodo hokejisti ob pogledu na stanje na bančnih računih postali boljše volje. "Rešitve so, priliv sredstev na svoje račune bo sledil v kratkem," je zatrdil Sekelj.

Na hitro smo se dotaknili tudi poteze Miha Verliča in Kena Ograjenška ter reakcije, ki bo sledila s strani kluba. "Odločitev razumem iz športnega vidika, vsi si želijo več in jasno je, da so v tujini vsa športna okolja veliko bolj urejena kot pri nas. S pravnega vidika pravita, da imata prav, zdaj bomo tudi mi pogledali, kaj je pravno prav iz naše strani. Ko sem se pred časom nazadnje sestal z Miho Verličem, sem mu rekel, da ga ne bomo zadrževali, a da bo zaradi predčasne prekinitve pogodbe plačati odškodnino, a fanta sta se odločila za možnost, za katero sta se. Bomo videli, kaj bo rekla pravna služba, nočem ugibati, kako se bo izšlo. Težko je, ko pride do zamikov nakazil, a treba je nekaj razumeti. Olimpija jima je omogočila, da sta se uveljavila, brez našega zaupanja, kdo ve, kako bi bilo," je o tej temi povedal direktor Olimpije.

Upravni odbor je sklenil, da bo v dveh, do največ treh tednih Olimpija sklicala volilno skupščino kluba, na kateri se bodo člani z glasovi za in proti odločali o novem predsedniku. Za zdaj še ni jasno, ali bo skupščina odprta za javnost, to bo postalo znano, ko bo datum točno določen, a glede na to, da je zadnja, decembrska potekala za zaprtimi vrati, lahko pričakujemo, da ne bo tokrat nič drugače.

Upravni odbor je za predsedniško funkcijo predlagal dosedanjega podpredsednika Marka Popoviča, ki bo do skupščine tudi opravljal delo vršilca dolžnosti predsednika. Maučeceva bo kljub zasedenemu urniku vseeno ostala v klubu, kot članica UO, tudi Telemach pa bo še naprej generalni sponzor kluba, kar je bilo potrjeno že ob njenem odstopu. S Sekljem so se dotaknili tudi ostalega igralskega kadra, ki trenutno ostaja v ozadju. Dokler se stvari na ravni vodstva ne bodo do konca uredile, se ne bodo ukvarjali ne z iskanjem igralcev ne z iskanjem novega glavnega trenerja, ki bi v prihodnji sezoni ekipo vodil v ligi EBEL, kjer bodo zmaji zagotovo igrali. Glede kadrovanja pravijo, da jim voda še ne dere v grlo. "Nismo se še spustili v športni del, a druge možnosti, kot je dobra slovenska zgodba - to so dobri domači igralci in kakšna res nujna tuja okrepitev - ne vidim," je na nek način na grobo že opisal sestavo ekipe.

Razjasnili pa smo še eno stvar, ki te dni kroži po hokejskih koluarjih, to je zgodbe o tem, da bi z ogromnim finančnim vložkom (to je okoli 2,5 milijona evrov) k temu hokejskemu projektu pristopila Sperbank. "Na raznih koncih se dogovarjamo o sponzorstvu, a da nekdo s tako veliko številko pride v hokej, je lahko le plod domišljije. Vsak, ki vsaj malo pozna pravila lige EBEL, ve, da banke v tej ne smejo oglaševati. Samo mi imamo, in še to zaradi posebne prošnje z dobrimi argumenti, dogovora in dovoljenja vodstva lige EBEL, in to le v Tivoliju možnost oglaševanja banke Unicredit," je še pojasnil naš sogovornik.

 

Hokejisti z veljavnimi pogodbami za sezono 2014/15:

Vratar 
Aleš Sila 

Branilec 
Žiga Grahut 

Napadalci 
Gregor Koblar 
Miha Pesjak 
Žiga Pešut 
Jure Sotlar 
Jaka Zdešar