favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 25.02.2020 23:03:14

Jeseničani po drami še drugič v treh dneh izgubili proti Cortini

alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi 6. kroga drugega dela alpske lige v gosteh po podaljšku izgubili proti Cortini s 4:5 (1:2, 1:1, 2:1; 0:1).

Jeseničani so doživeli še peti poraz zaporedoma v tem delu tekmovanja in še naprej zasedajo dno lestvice najboljše šesterice. Nazadnje so v alpski ligi 13. februarja premagali Olimpijo, proti Cortini pa so izgubili še drugi obračun v zadnjih treh dneh, potem ko so bili Italijani v soboto boljši s 5:3.

Gorenjci so sicer podjetno začeli obračun v sosednji Italiji. V prvi tretjini so na vrata Marca de Fillippa sprožili kar 19 strelov, tekmeci pa na vrata bolgarskega vratarja Ivana Stoynova le šest. Vseeno so domačini vodili z 2:1.

Prvi gol je Remy Giftopoulos dosegel z igralcem manj na ledu, Jeseničani pa so izenačili vsega 21 sekund kasneje, ko so še imeli igralca več na ledu. Natančen je bil Jaka Ankerst. Štiri minute kasneje so domači znova vodili, za 2:1 je zadel Markus Gander.


V drugem delu je še naprej ritem narekovalo moštvo Jesenic, ki je izenačilo na 2:2 prek Žige Urukala. Stoynov pa je moral v 31. minuti še tretjič po plošček v svojo mrežo, ko je drugič zadel Kanadčan Giftopoulos.

V zadnjem delu igre so hokejisti Jesenic prek Aljoše Crnovića v 47. minuti izenačili na 3:3, s "hat-trickom" pa je v 57. minuti za vodstvo domačinov znova zadel Giftopoulos. Ko je že kazalo na zmago Cortine po 60 minutah je jeseniška igra brez vratarja obrodila sadove, saj je tri sekunde pred koncem zadel Srb Mirko Djumić.

Točka pa je bila vse, kar so Gorenjci odnesli iz Cortine, saj je v četrti minuti dodatka zadel Nicholas Trecapelli.

Železarji bodo v sedmem krogu gostovali pri Rittnu. Obračun bo na sporedu v četrtek ob 20. uri.

Značke: hokej, tekmovanje

Članki iz rubrike