horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
0 03.09.2019 20:45:17

Jeseničani barvito v novo sezono

Jurij Kodrun
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so novo sezono začeli s posebno akcijo, s katero želijo v klubu poudariti sodelovanje med moštvom in mestom. V ta namen so ob pomoči igralcev, vodstva in navijačev v klubske barve prebarvali prvi zid na Jesenicah.

Akcija ob sodelovanju navijaške skupine Red Steelers Ultras Jesenice bo, kot so pojasnili v jeseniškem klubu, trajala še dlje časa, pobarvali pa bodo še več sivih jeseniških zidov. Namen je približati hokej vsem meščanom in meščankam Jesenic, danes pa so ob prvi takšni akciji obenem pripravili še predstavitev ekipe oziroma novinarsko konferenco pred začetkom sezone.

Ta se bo za jeseniško ekipo začela s prvo tekmo na pokalnem turnirju v sredo, ko bodo tekmeci Mariborčani.

"Če pogledamo obe tekmi, smo bili precej boljši. V Gardeni smo slabše začeli, a smo v nadaljevanju ujeli naš ritem. Bili smo zelo solidni v obrambi, izkoriščali smo svoje priložnosti. Kar se tiče tekme v Zell am Seeju, smo začeli dobro, proti koncu pa nekoliko popustili, predvsem psihološko. V prihodnosti pričakujem, da tega ne bo. Na drugi tekmi smo izgledali že kot zelo resna ekipa," je zadnje priprave strnil novi trener Mitja Šivic.


"Zdaj nas čaka pokal Slovenije. Ledena ploskev v Kranju je nekoliko manjša, vse ekipe se bodo morale prilagoditi. V tem delu se sezona začenja zares in v Kranj ne gremo samo odigrat tekme, ampak gremo do konca," pa Šivic napoveduje prve resne tekme v sezoni.

Zamisel barvanja zidov je pohvalil tudi župan Blaž Račič: "Ta akcija je dokaz več, da so Jesenice hokejsko mesto. Mislim, da so na ta način navijači pokazali, da hokej sprejemajo kot najpomembnejši šport na Jesenicah. Verjamem, da je to lepa popestritev našega mesta in si tudi želim, da bi te poslikave sprejeli tudi prebivalci. Na ta način bomo vsem, tudi zunanjim obiskovalcem pokazali, da smo hokejsko mesto."

Eden nosilcev igre v jeseniški ekipi bo Andrej Hebar, ki je prav tako pozdravil današnjo akcijo združevanja kluba, hokeja in meščanov. "Lepo je videti sodelovanje navijačev, hokejskega kluba in občine Jesenice. Upam, da bo teh poslikav po mestu še več, saj si to mesto in klub zaslužita večje zavedanje, da je hokej na Jesenicah šport številka ena."

Po pokalni uverturi, Jeseničani so v pokalu favoriti za sobotni finalni spopad z večnimi tekmeci iz Ljubljane, ki branijo lansko lovoriko, bo že naslednji teden sledil začetek DP. V alpski ligi, kjer sodelujejo Jeseničani in Ljubljačani, pa se bodo boji začeli 14. septembra.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike