horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

sta
sta
0 25.08.2019 22:18:23

Beljačanom blejski turnir, Ljubljančani drugi

Jurij Kodrun
S finalom med beljaškim VSV in SŽ Olimpijo se je danes končala letošnja poletna liga na Bledu. Zmagali so Beljačani, ki so v finalu z 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) premagali SŽ Olimpijo. Tretje mesto je osvojil madžarski Fehervar po zmagi nad Sijem Acronijem Jesenicami s 3:1 (1:1, 1:0, 1:0).

V odločilni tekmi za zmago bi se morala sicer pomeriti ljubljanska ekipa in moštvo Grenobla, ki pa je že pred finalom odpotovalo domov zaradi priprav na ligo prvakov. Tako so mesto v finalu zapolnili beljaški hokejisti, sicer drugi v svoji predtekmovalni skupini.

V finalu so bili v prvi polovici tekme boljši Avstrijci, zadeli pa so v 28. in 32. minuti. A v drugi polovici so slovenski prvaki vzpostavili ravnotežje, znižali po zaslugi Nika Simšiča v 45. minuti, nazadnje pa jim vendarle ni uspelo poskrbeti za preobrat, ostalo je pri tesni zmagi VSV.


Mali finale je dobila madžarska ekipa, Jeseničani so sicer v prvi tretjini izenačili z zadetkom Jake Sodje, a je nato Fehervar dosegel še dva gola.

Za slovenske ljubitelje hokeja je bila najpomembnejša tekma turnirja že v soboto, ko sta se prvič v sezoni pomerila slovenska večna tekmeca. Boljši so bili Ljubljančani, ki so zmagali s 4:1 in si tako zagotovili današnji finale. Na turnirju je v tej skupini sodelovala še selekcija slovenskih igralcev iz klubov lige IHL.

Hokejska sezona v Sloveniji se bo z uradnimi tekmami začela prvi septembrski konec tedna s pokalnim turnirjem v Kranju, državno prvenstvo se bo začelo 10. septembra, alpska liga z branilcem naslova SŽ Olimpijo in Sijem Acronijem Jesenicami pa 14. septembra.

Značke: hokej, bled, olimpija

Članki iz rubrike