19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

tek Petisvet.si

Vsi blagoslovi gibanja na prostem

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

hu
hu
2 15.04.2019 11:05:03

ŠOK na JESENICAH! Izredno POMEMBEN hokejist ZAPUŠČA železarje in se seli - verjeli ali ne - v AVSTRALIJO!!!

www.alesfevzer.com
Pred začetkom finala državnega prvenstva so na Jesenicah ostali brez odličnega igralca.

Gre za vratarja Matta Climieja, ki je v zadnjih mesecih navdušil v dresu jeseniških hokejistov. Spomnimo, da je izkušeni 36-letni Kanadčan vrste jeseniškega kluba okrepil na začetku februarja, ko je moral trener in športni direktor v eni osebi, Marcel Rodman, hitro najti zamenjavo za Kanadčana Clarka Saundersa, ki se je poškodoval.

Climie je hitro našel pravi ritem in se je odlično vklopil v moštvo ter bil v zadnjih dveh mesecih eden glavnih mož, ki je poskrbel, da so Jeseničani svojo igro ponesli na višjo raven, tako visoko, da so bili na pragu uvrstitve v finale lige AHL. V končnici je njegov odstotek obramb znašal skoraj 96 odstotkov!

Ko bo SŽ Olimpija v tem končala, večne rivale čaka še veliko finale državnega prvenstva, kjer pa očitno Climie ne bo več branil v rdečem dresu, vsaj tako je bilo slutiti, potem ko je njegov novi klub objavil novico, da se jim bo prdružil.

Kanadčan se je namreč dogovoril z novim delodaljacem, a ne bo se preselil v kakšno boljšo ligo, temveč v Avstralijo. Tam se bo sezona čez teden dni šele začela, Climie pa bo nosil dres ekipe CBR Brave iz Camberre, ki je sicer aktualni prvak avstralske lige, toda zdaj je jeseniško vodstvo sporočilo, da bo ekipo zapustil šele po koncu DP in ne zdaj.

Članki iz rubrike