klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

sta
sta
2 22.03.2019 22:37:11

SŽ Olimpija v četrtfinalu spet vodi

www.alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so s 6:2 (1:0, 2:0, 3:2) dobili tretjo tekmo četrtfinala alpske lige proti Rittnu in povedli z 2:1 v zmagah. Četrta tekma bo v nedeljo v Renonu. Za domače so gole dosegli Gregor Koblar (1.), Gal Koren (33.), Janez Orehek (38., 50., 53.) in Žan Jezovšek (49.).

Ljubljančani, ki so nastopili brez poškodovanega Mihe Zajca - v prvem napadu ga je zamenjal povratnik v ekipo Žiga Pešut, so svojim navijačem hoteli dokazati, da je bil sredin poraz v Renonu (0:4) le posledica slabega dneva. Začeli so agresivno, kar se jim je hitro obrestovalo. Že v 43. minuti so izvedli lepo akcijo, v kateri sta sodelovala Kristijan Čepon in Jezovšek, Koblar se je sam znašel pred vratarjem Thomasom Ragustom in ga tudi premagal.

S hitrim vodstvom se gostitelji niso zadovoljili, še naprej so napadali, si priigrali še nekaj priložnosti, tudi Italijani pa se niso le branili, tako da so lahko gledalci lahko uživali v dinamični igri. Toda do konca tretjine kljub priložnostim na obeh straneh gola ni bilo, gosti v zadnji minuti in pol niso izkoristili številčne premoči po neumnem prekršku Orehka.

olimpija 2
www.alesfevzer.com


Tudi na začetku druge tretjine so se priložnosti vrstile pred obema goloma, Ragust je čudežno ubranil strel Koblarja, nekajkrat pa se je na drugi strani izkazal tudi Žan Us, nato pa je ritem nekoliko padel. A to ne pomeni, da ni bilo priložnosti, gostujoči vratar je tudi Jezovšku ubranil strel, ki so ga vsi videli v mreži, Usa je rešila prečka, nekaj trenutkov pozneje, v 33. minuti, pa je Olimpija povedla z 2:0. Gal Koren je izza vrat prišel pred gol, prvi strel mu je vratar ubranil, odbiti plošček pa je ljubljanski napadalec vendarle spravil za njegov hrbet.

Izid 2:0 pa ni ostal do drugega odmora, domači so namreč prednost v 38. minuti še povišali. Orehek se je soigralcem oddolžil za nespametno potezo v prvi tretjini, s strelom med nogami branilca je presenetil vratarja.

V 46. minuti so Italijani izid znižali. Ko se je s kazenske klopi vračal Luka Vidmar, je v obrambi spodrsnilo Alešu Kranjcu, kar je izkoristil Andreas Lutz. A Ljubljančani so hitro odgovorili, po protinapadu je zadel Jezovšek, nato pa je Orehek dosegel še dva gola in s tremi postal junak tekme, na kateri so še gol dosegli gosti, a s tem so le kozmetično popravili poraz.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike