Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 19.12.2018 21:56:31

Marcel Rodman v alpski ligi začel z zmago

Jurij Kodrun
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige premagali Ritten s 7:4 (1:1, 5:1, 1:2).

Po daljšem premoru se nadaljuje regionalno hokejsko tekmovanje. Jeseniški hokejisti so zadnjo tekmo v alpski ligi igrali 1. decembra, ko so doma izgubili s Feldkirchom z 1:5.

Takrat je ekipo še vodil začasni strateg Aleš Burnik, v več kot dva tedna dolgem premoru zaradi nastopa mladih hokejistov na SP do 20 let na Poljskem pa je železarska zasedba dobila novega stratega. Nekdanji zvezdnik slovenskega hokeja Marcel Rodman se je le nekaj mesecev po koncu igralske kariere spoprijel s prvim trenerskim izzivom kot naslednik Gabra Glaviča.

Začetek sicer ni bil lahek, saj je Rodmanu v njegovih prvih trenerskih dneh manjkalo skoraj pol ekipe, kajti deset slovenskih reprezentantov iz ekipe U20, ki so osvojili prvo mesto na SP divizije I na Poljskem, je bilo iz jeseniškega moštva.


Danes je bil jeseniški tekmec Ritten, lanski finalist alpske lige in polfinalni tekmec Jeseničanov, ki so ga ti v prvem delu alpske lige jeseni premagali v gosteh s 4:1, a so nekaj dni pozneje na celinskem pokalu izgubili z 1:6.

Danes so se Jeseničani pod vodstvom Rodmana tekmecem dodobra oddolžili za ta zadnji poraz. Še posebej so železarji blesteli v drugi tretjini, ki so jo dobili s 5:1. V zadnjem delu so sicer nekoliko popustili, a prednost 6:1 iz 34. minute je bila dovolj velika, da so jo gostje do konca lahko le znižali, ne pa tudi ujeli.

Za slovenske prvake so zadeli Eric Pance, Žiga Urukalo, Phillipe Paradies, Blaž Tomaževič, dvakrat Tadej Čimžar in Lan Brun Rauh.

Naslednja tekma železarjev bo že slovenski derbi, 22 decembra se bodo tretjič v alpski ligi pomerili s SŽ Olimpijo, dvoboj bo v Ljubljani.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike