volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 01.12.2018 20:39:44

Jeseničani gladko izgubili s Feldkirchom

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige izgubili proti Feldkrichu z 1:5 (0:3, 0:0, 1:2).

Jeseniška šok terapija, ki je po odslovitvi prejšnjega trenerja Gabra Glaviča in postavitvi novega začasnega stratega Aleša Burnika obrodila sadove na prvi tekmi po izgubljenem derbiju, tokrat ni prinesla želenega učinka. Nekdanji evropski prvaki pod vodstvom slovenskega strokovnjaka Nika Zupančiča so bili premočni, predvsem pa učinkovitejši in na koncu prepričljivo slavili.

Domači so imeli v končni statistiki precej več strelov (45-27), a premalo natančnih strelcev, gostje pa tudi zelo razpoloženega vratarja Alexa Caffija, ki je predvsem v drugi in zadnji tretjini spravljal v obup železarje. Ti so resda nastopili oslabljeni, še vedno ni bilo nekaterih poškodovanih, tudi napadalcev Gašperja Glaviča in Philippa Paradiesa, edini plošček pa je v mrežo Feldkricha spravil Luka Kalan v 47. minuti. A takrat je bilo to dovolj le za znižanje na 1:4, kljub strelski premoči pa domačim do konca ni več uspelo doseči še kakšnega zadetka, zadnji gol so dobili na prazna vrata že v 58. minuti.



Naslednjo tekmo v decembrsko precej razredčenem sporedu alpske lige - tekmovanje bodo prilagodili svetovnemu prvenstvu do 20 let sredi meseca, na katerem bo nastopila tudi Slovenija - bodo železarji igrali 8. decembra v gosteh proti Bregenzerwaldu.

Do takrat bodo na Jesenicah dobili novega stratega, morda pa bo na mestu glavnega trenerja ostal kar začasni trener Burnik (vodstvo kluba mu je sicer za zdaj zaupalo vodenje moštva na dveh tekmah).

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike