profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 28.11.2018 21:59:39

Začasni trener Jesenic Aleš Burnik debitiral z zmago

Martin Metelko
Aleš Burnik, ki je na trenerskem stolčku hokejistov Sija Acronija Jesenic vsaj začasno zamenjal odstavljenega Gaberja Glaviča, je v alpski ligi debitiral z zmago. Jeseničani so s 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) premagali Zell am See. S 34 točkami so še vedno na sedmem mestu razpredelnice.

Čeprav so izpolnili osnovni cilj, pa z igro niso navdušili. Po prvi medsebojni tekmi, ki so jo slovenski prvaki dobili z 12:2, je marsikdo pričakoval lažje delo. Za odtenek so sicer bili boljši, tako da je njihova zmaga zaslužena, morajo pa priznati, da jih je nekajkrat rešil tudi vratar Clarke Saunders.

Gosti so imeli že kmalu štiri minute igralca več na ledu, a niso prišli do prave priložnosti, še več, prejeli so gol, Jeseničani so bili ob številčnem primanjkljaju uspešni še drugo zaporedno tekmo. Tokrat je bil v sedmi minuti strelec Aljoša Crnovič. V 15. minuti je še en protinapad uspešno zaključil Blaž Tomaževič, takrat je kazalo, da bodo gostitelji zlahka prišli do točk.



A tudi Avstrijci so pokazali zobe, ob koncu tretjine izid znižali, da pa niso bili v podrejenem položaju, je pokazalo tudi razmerje strelov po dveh tretjinah, obe ekipi sta sprožili 18 strelov, izid pa je bil po 40 minutah še vedno 2:1.

V zadnjem delu pa so gostitelji vendarle rešili vprašanje zmagovalca. V 50. minuti je svoj prvi gol po vrnitvi na Jesenice dosegel Erik Pance, gol gre tudi na dušo avstrijskega vratarja, končni izid pa je v 59. minuti postavil Tadej Čimžar, ki je plošček poslal v nebranjeno mrežo.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike