krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 30.10.2018 23:10:50

Deveta zaporedna zmaga SŽ Olimpije, tokrat zmaji mero vzeli slovenskemu selektorju

Jurij Kodrun
Hokejisti SŽ Olimpije nadaljujejo svoj zmagoviti niz v alpski hokejski ligi. Vipiteno, ki ga vodi selektor slovenske reprezentance Ivo Jan, so v Ljubljani premagali s 6:2 (2:0, 2:1, 2:1), kar je bila že njihova deveta zaporedna zmaga v ligi AHL in 12. skupno, če upoštevamo še DP. Z njo so zadržali drugo mesto na prvenstveni razpredelnici.

Ljubljančani sicer niso bili na ravni zadnjih tekem, težave so imeli predvsem v igri z igralcem več, med drugim v prvi tretjini niso izkoristili minute in 25 sekund z dvema igralcema več na ledu. Takega položaja niso izkoristili niti ob koncu tekme, ko pa so z golom Janeza Orehka vendarle zadeli, ko se je eden od dveh izključenih igralcev vrnil na igrišče. Na drugi strani je Vipiteno oba gola dosegel z igralcem več.

So pa bili Ljubljančani zelo učinkoviti, ko sta bili ekipi številčno izenačeni. V prvi tretjini sta v polno zadela Žan Jezovšek, ki je po protinapadu sam prišel pred vratarja, in Enej Kujavec, mladi ljubljanski hokejist se je odlično znašel pred vrati.



Italijani, ki so igrali brez poškodovanega slovenskega napadalca Jureta Sotlarja, so prek najučinkovitejšega igralca lige Brandona McNallyja v drugi tretjini znižali na 1:2, a v drugi polovici drugega dela je Olimpija zagospodarila na ledu. Premoč sta kronala Kristijan Čepon in Sašo Rajsar, ki je pred golom preusmeril plošček po strelu Jezovška.

V zadnjem delu je Čepon dosegel svoj drugi gol na tekmi, gosti so nato znižali na 5:2, Orehek pa je postavil končni izid.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike