stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 20.10.2018 20:00:43

SŽ Olimpija še naprej IZVRSTNA!! PRVAKI lige AHL v Tivoliju brez MOŽNOSTI!

www.alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige premagali Asiago s 6:2 (1:1, 3:0, 2:1).

Ljubljanski hokejisti so nadaljevali niz zmag v regionalnem tekmovanju in ga podaljšali na sedem, skupno pa dosegli še osmo zmago v alpski ligi sezoni. Danes je bil uspeh še večji, saj so nadigrali in prepričljivo premagali branilce naslova iz Asiaga.

Sam začetek sicer ni kazal na to, da bo na koncu visoko slavila domača ekipa. Asiago je povedel, potem pa so vajeti polčasi, a zanesljivo prevzemali domači.


Najprej je po napaki gostujoče obrambe za izenačenje poskrbel David Planko, še boljše pa je bilo nadaljevanje v drugi tretjini. Domači so goste povsem stisnili v njihovo tretjino, bili pa so tudi učinkoviti. Za začetek Kristijan Čepon ob številčni prednosti, manj kot minuto zatem je v 28. minuti za povišanje poskrbel Žan Jezovšek, na 4:1 pa je, znova ob "power playu", povišal Miha Zajc.

Hiter gol Asiaga na začetku zadnjega dela gostiteljev ni zmedel, nadaljevali so v ritmu, ki so ga kazali večino dvoboja, kmalu pa so prednost spet povišali na +3 in potem še +4; prvi gol v tej tretjini je dosegel Jezovšek, za drugega in hkrati zadnjega v tivolskem hokejskem večeru pa je poskrbel kapetan Aleš Mušič v 47. minuti.

Z novimi treni točkami so se Ljubljančani na lestvici povzpeli tik pod vrh in se današnjim tekmecem (ti imajo tekmo več) približali le na dve točki zaostanka, zmaga pa je dobra popotnica tudi za prvi slovenski obračun v AHL, ki bo v soboto v jeseniški dvorani Podmežakla.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike