jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

Mojca Žnidarič Svet24.si

Poslanki kazen na dan izvolitve

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

Jana_Koteska Svet24.si

FOTO: Lepa manekenka v plesnih čeveljcih

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

Saša Lendero Njena.si

Kdo je tako zlomil Sašo Lendero?

bk
bk
1 28.08.2018 10:18:22

Nik Zupančič v ligi AHL in kjer je doživel izjemen uspeh

Grega Wernig
Nekdanji slovenski selektor moške reprezentance Nik Zupančič je ta teden našel novega delodajalca.

Potem, ko je vrsto let delal na Hokejski zvezi Slovenije, bil leto dni tudi selektor, več let pa pomočnik selektorja Matjaža Kopitarja in potem še Karija Savolainena, se vrača na klubsko sceno.
Nekdanji odlični napadalec bo to sezono vodil Feldkirch, eno od ekip, s katerimi se bosta v ligi AHL borila naša najboljša kluba Jesenice in Olimpija.


Feldkirch se je v uvodnih sezonah alpske lige obakrat uvrstil v četrtfinale, pred tem je štiri leta igral v ligi INL, od leta 2004 dalje pa v drugi avstrijski ligi. Spomnimo, da je bil Feldkirch pred leti eden najbolj trofejnih klubov, kjer so igrali mnogi tudi sijajni hokejisti, med katere sta se takrat prebila prav Zupančič in Tomaž Vnuk, ki sta s klubom, ki ga najdemo na najbolj zahodni točki Avstrije, leta 1998 osvojila tudi naslov v hokejski ligi prvakov, kar je bilo za takratne slovenske hokejske razmere praktično čudež.


To bo sicer za 49-letnega trenerja drugi klub, kjer bo deloval kot trener, pred dvema sezonama je leto in pol vodil Jeseničane, z njimi pa je osvojil tudi en naslov državnega prvaka.

Članki iz rubrike