prasarita 06 Odkrito.si

Ženske imamo poslanstvo, zato moramo ostati ...

rahim kurijev Svet24.si

VIDEO: Petletni Čečen s 4105 skleci postal ...

Ženska Petisvet.si

Veliko fatalnih žensk se zlomi

sneg Svet24.si

Pobelilo bo večji del Slovenije, na ta dan bo ...

charles Svet24.si

Strokovnjakinja razkrila govorico telesa kraljev ...

bql+zorjan Najstnica.si

Na finalu TOP NAJSTNICE Nika Zorjan in BQL!

fRANKO_BAJC Njena.si

Franko Bajc je to naredil prvič

bk
bk
1 28.08.2018 10:18:22

Nik Zupančič v ligi AHL in kjer je doživel izjemen uspeh

Grega Wernig
Nekdanji slovenski selektor moške reprezentance Nik Zupančič je ta teden našel novega delodajalca.

Potem, ko je vrsto let delal na Hokejski zvezi Slovenije, bil leto dni tudi selektor, več let pa pomočnik selektorja Matjaža Kopitarja in potem še Karija Savolainena, se vrača na klubsko sceno.
Nekdanji odlični napadalec bo to sezono vodil Feldkirch, eno od ekip, s katerimi se bosta v ligi AHL borila naša najboljša kluba Jesenice in Olimpija.


Feldkirch se je v uvodnih sezonah alpske lige obakrat uvrstil v četrtfinale, pred tem je štiri leta igral v ligi INL, od leta 2004 dalje pa v drugi avstrijski ligi. Spomnimo, da je bil Feldkirch pred leti eden najbolj trofejnih klubov, kjer so igrali mnogi tudi sijajni hokejisti, med katere sta se takrat prebila prav Zupančič in Tomaž Vnuk, ki sta s klubom, ki ga najdemo na najbolj zahodni točki Avstrije, leta 1998 osvojila tudi naslov v hokejski ligi prvakov, kar je bilo za takratne slovenske hokejske razmere praktično čudež.


To bo sicer za 49-letnega trenerja drugi klub, kjer bo deloval kot trener, pred dvema sezonama je leto in pol vodil Jeseničane, z njimi pa je osvojil tudi en naslov državnega prvaka.

Članki iz rubrike