renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

nu
nu
0 27.08.2018 13:16:02

Ko se PREPIRATA VELIKANA. Takole sta se na nasprotnih bregovih znašla PIQUE IN FEDERER

Roger Federer
Vszi
Švicarski teniški as Roger Federer in Gerard Pique utegneta imeti kmalu veliko težavo.

Vsaj tako poroča Le Figaro, ki je prepričan, da se bosta med seboj kmalu udarila največji tenisač moderne ere in nogometaš Barcelone, ki vodi podjetje, ki je predstavilo načrte za prenovo Davisovega pokala. 

Po prvotnih načrtih je Pique z izvršnim odborom podjetja Kosmos in krovnim teniškim telesom ITF sklenil dogovor, da bo novi Davisov pokal zaživel novembra 2019, a zdaj je bližje dogovor, da se bo vse skupaj odvilo septembra, dva tedna po zaključku ZDA. 

To pa prekriža načrte Federerjevega tekmovanja, ki ga je pomagal organizirati. Laverjev pokal je obveljal za uspešno tekmovanje med Evropo in preostalim svetom po vzoru Ryderjevega pokala iz golfa. 

pique1
twitter

Toda datumsko bi se nato oba tekmovanja, novi, s 3 milijardami dolarjev podprt 25-letni načrt za Davisov pokal, kot Laverjev pokal, prekrivala. 

Pique je ob tem pristavil: "Po pogovoru z igralci, si mnogi želijo Davisov pokal prestaviti na september. Želim si ustvariti tekmovanje, ki je v skladu z njihovimi željami. Sezona je zelo dolga, zato bi si želel Davisov pokal v tistem terminu. Zdaj delamo z ITF-om, da najdemo najboljšo rešitev," je dejal Pique. 

Federer pa je za Daily Mail o tekmovanju govoril zelo skopo, češ da se o vsem "še dogovarjajo in da nič še ni zapisano v kamen."

Značke: federer, pique

Članki iz rubrike