900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
2 21.04.2018 08:58:46

Brez predsednika izbris društva in - KONEC ZGODBE?! Na Jesenicah so slavili naslov prvaka, zdaj pa navijači trepetajo pred uresničitvijo GROZNEGA SCENARIJA!

www.alesfevzer.com
Jeseniški hokejski klub ima spet težave.

Včeraj popoldne so na Jesenicah zaključili staro in hkrati že začeli pogledovati v novo sezono. Sij Acroni Jesenice so sklicale redni občni zbor društva, na katerem je postalo kristalno jasno, da se lahko naši državni in pokalni prvaki kaj kmalu znajdejo na hokejskem pogorišču.

Včeraj popoldne je na občni zbor prišlo 23 članov z glasovalno pravico, med njimi tudi večina hokejistov članskega moštva. Med »občinstvom« smo naleteli na predsednika HZS Matjaža Rakovca, od vidnih članov tamkajšnjega okolja pa sta se OZ udeležila tudi župan Jesenic Tomaž Tom Mencinger in podžupan Miha Rebolj, sicer predsednik mlajšega brata prvega jeseniškega kluba Jesenice mladi.
Na dnevnem redu je bilo 14 točk, med najpomembnejšimi pa so bile peta točka, v kateri so se člani društva seznanili s finančnim poročilom, osma točka, v kateri naj bi se predstavili kandidati za predsednika društva za mandat 2018–2022, in deveta točka, ki je napovedovala izvolitev predsednika društva ter tudi sestavljanje novega upravnega odbora.

A dlje kot do osme točke člani kluba niso prišli. Predsednik društva Anže Pogačar je po predstavitvi svojega poročila (seznanili smo se tudi s finančnim ter poročilom nadzornega in upravnega odbora) dejal, da so v štirih letih s trudom, odrekanjem in prosjačenjem klub nekako vodili, postavili trdne temelje, dobro sodelovali z Jesenice mladimi, organizacijsko delovanje popeljali na višjo raven in drugo. Nato je izpostavil vse uspehe društva; v tem času so Jesenice osvojile tri naslove državnega prvaka, eno pokalno lovoriko, vsako sezono so železarji v mednarodnih tekmovanjih igrali vsaj v polfinalu.


Vse ni bilo rožnato, najbolj pa obžalujejo, da jim v mandatu ni uspelo okrepiti pisarne, to je s tajnico, sekretarjem in predstavnikom za javnost. »Vsa sredstva so namenili igralcem in za stroške kluba,« je med drugim v svojem poročilu zapisal Pogačar in razočarano dodal: »V zadnji sezoni je bil proračun za 20 odstotkov nižji, četudi smo bili v prvih treh letih mandata zelo uspešni. A mnogi pokrovitelji niso izpolnili obljub, klub si ni zagotovil sponzorstva katerega največjih slovenskih podjetij, kar tak klub nujno potrebuje.«

Kar zadeva finančno poročilo, je bilo prihodkov v sezoni 2017/18 nekaj več kot 639 tisoč evrov, izdatkov v koledarsko leto 2017 pa je bilo nekaj več kot 636 tisoč evrov in društvo je sezono tako končalo z viškom v znesku 3729 evrov.

Kot že zapisano, OZ dlje kot do 9. točke ni prišel, po dobrih 50 minutah predstavljanja poročil in nekaj razprave so namreč člani ugotovili, da ni novega kandidata za funkcijo predsednika in člane UO. Pogačar je naznanil, da se ne bo potegoval za nov mandat predsednika, kar je za Ekipo SN razkril že pred meseci in takrat dejal, da bi si premislili, če bi prišlo do čudeža. A tega ni bilo, predvsem se je za nekandidiranje odločil, ker ne more zagotoviti povečanja proračuna za nadaljnji razvoj kluba.

Na tej točki je prišlo do prekinitve OZ in podan je bil predlog, ki je bil tudi sprejet, da se v čim krajšem času ustanovi posebna delovna skupina, ki bo izpeljala nekaj sestankov oziroma organizirala nekaj akcij v iskanju novega predsednika. Pričakujejo, da bodo podporo iskali pri glavnem sponzorju in regionalnih veljakih. Nov OZ oziroma volilna seja bo sklicana okoli 15. maja, do takrat na Jesenicah upajo, da bodo našli pravega človeka, do imenovanja novega predsednika oziroma vodstva pa bo Pogačar ostal zakoniti zastopnik društva. Če se zgodi najslabši možen scenarij in se do 15. maja ne najde nov kandidat, bo sledil nov hokejski pogreb. »Društvo se bo izbrisalo iz registra društev in te zgodbe bo konec. Če bi imeli dolgove, pa bi sledil stečaj društva,« je dejal Pogačar.

Članki iz rubrike