Marko Cvek 2 Odkrito.si

VIDEO: Branko iz Ljubezni po domače: A pri 49-ih ...

catlin onc Svet24.si

»Dajte nama denar, ne želiva delati, želiva pa ...

kamena doba Petisvet.si

Kako bi vaše nebesno znamenje preživelo v Kameni...

Letališče Maribor Svet24.si

Letališče Maribor bodo namesto Kitajcev po novem...

william kate Svet24.si

Princ William in Kate Middleton sta se odločila, ...

Miha Rodman Njena.si

Reka ljubezni: Dejan šokiral z drastično ...

nataša in marko2 Njena.si

Ljubezen po domače: Spoznajte Markovo srčno damo

STA
STA
0 21.03.2018 14:33:13

Jeseničani vlogo favorita prepuščajo Rittnu, a verjamejo v presenečenje

Martin Metelko
Hokejisti Sija Acronija Jesenic v četrtek ob 20. uri v Italiji proti Rittnu začenjajo polfinalno serijo alpske lige. V vlogo favoritov železarji postavljajo Ritten, a verjamejo v presenečenje.

Jeseničani so si mesto med četverico alpske lige zagotovili proti Ljubljančanom, aktualni italijanski prvak Ritten je bil boljši od mladinske ekipe Red Bull Salzburg.

Prva tekma - ekipa, ki bo prva zbrala tri zmage, se bo uvrstila v finale - bo v četrtek ob 20. uri v Italiji, druga bo v soboto na Jesenicah, tretja v ponedeljek spet v gosteh. Morebitna četrta bo v sredo na Jesenicah in morebitna peta v soboto pri Rittnu.

Kot je povedal predsednik kluba Anže Pogačar, je ekipa izpolnila vse zadane cilje za to sezono. "Rezultate bi morali ceniti, spoštovati, ker smo hokej vrnili na profesionalno raven," je dejal Pogačar, ki verjame, da lahko ekipa naredi še korak več.

"Po polovici sezone sem rekel, da je glavni cilj ekipe končnica. Vzporedno smo z veliko bazo igralcev na Jesenicah mirno odigrali državno prvenstvo. Nosilce sem lahko spočil. Olimpija je bila za nas v četrtfinalu najbolj ugoden tekmec. Izplen je bil fantastičen. Smo na pragu polfinala," se je na kratko na dosedanji potek sezone ozrl glavni trener Jesenic Gaber Glavič.

"Ritten je ena trofejnejših ekip Italije. Je drugačna ekipa, bolj izkušena kot naša, igra drugačen hokej. V določeni meri želi igrati kot slovenska reprezentanca. Čuti se finski pridih. So favoriti, mi bomo vse naredili, da jih presenetimo. Velik korak lahko naredimo že jutri v Rittnu. Vsaka tekma je tekma zase in skupek odloči," je o polfinalnih tekmecih dejal Glavič, ki si želi proti Rittnu polne Podmežakle.


Večjih zdravstvenih težav Glavič nima, vračata se Žan Jezovšek in Miha Brus.

"Paziti bo treba na protinapade, prekinitve. Tu so močni. Imajo več izrazitih strelcev, rabili bodo manj priložnosti za gol. Če bomo igrali v njihovi tretjini, smo zelo nevarni. Tu bomo lahko iskali svoje priložnosti," je še povedal Glavič.

Kapetan Andrej Tavželj je priznal, da na začetku sezone ni verjel v polfinale alpske lige. Ekipa drži skupaj, kar je zanj ključ do uspehov. "Sezona je več kot uspešna. Kar se tiče končnice, pokazali smo šibkosti. Ko smo se pripravili na tekmo, izkoristili svoje močne strani, smo pokazali, da nam tekmec zelo težko parira. Proti Rittnu nam more ostati v glavo, da smo samozavestni. Tekmeca bomo z veliko drsanja spravljali v težave. Nismo favoriti, daleč pa je od tega, da smo brez možnosti."

Od ponedeljka so se Jeseničani taktično pripravljali na Ritten. "Velik poudarek smo dali na igro z igralcem več. Mislim, da smo pripravljeni," je dejal Tavželj.

Luka Bašič, najučinkovitejši igralec Jesenic do zdaj, je dejal: "Moč ekipe je, da lahko kadarkoli zadane katerakoli petorka. To smo kazali skozi celo sezono, verjamem, da je lahko tako tudi proti Rittnu."

Prvi plošček na sobotni tekmi bo vrgel domačin in paraolimpijec Jernej Slivnik.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike