Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 08.03.2018 22:31:34

Jesenice na pol poti

alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v drugi četrtfinalni tekmi alpske lige v gosteh po podaljšku premagali SŽ Olimpijo s 3:2 (0:1, 1:1, 1:0; 1:0). Jeseničani vodijo z 2:0 v zmagah. Ekipi igrata na štiri zmage, naslednja tekma bo v soboto na Jesenicah.

Za SŽ Olimpijo sta zadela Miha Pesjak (1.) in Andrej Hebar (29.), za Sij Acroni Jesenice pa Aleksandar Magovac (30.), Luka Bašič (48.) in Adis Alagić v 76. minuti.

Slovenska kluba v alpski ligi v hitrem ritmu nadaljujeta končnico. Prvo tekmo so današnji gostitelji izgubili, a ne več tako prepričljivo kot večino letošnjih derbijev v rednem delu drugoligaškega regionalnega tekmovanja.

Na drugi tekmi je ljubljanski strateg Jure Vnuk poskrbel za menjavo v vratih. Roberta Kristana, na prvem dvoboju se ni najbolj izkazal, je tokrat med vratnicama zamenjal Tilen Spreitzer.

Začetek obračuna v Tivoliju pa je bil povsem po željah zmajev. Že prvi resen napad se je končal z zadetkom, ko je Clarka Saundersa ugnal Miha Pesjak.

Zadetek je dal krila domačim in Jeseničani so dolgo lovili priključek. Šele strel Žana Jezovška sredi tretjine je pomenil prvo resnejše posredovanje Spreitzerja. Ta je pozneje imel še nekaj obramb, ob koncu pa so imeli gostje dvakrat zaporedoma prednost igralca več, a je ostala neizkoriščena.

"Power-play" so imeli železarji po izključitvi Andreja Hebarja spet tudi na začetku drugega dela, a kljub pritisku niso zadeli. Olimpijina obramba in vratar sta bila zanesljiva, domači pa so priložnosti za povišanje vodstva iskali predvsem po protinapadih. Vsaj do polovice tekme pa so imeli več dela pred svojim golom, saj so imeli tekmeci med 27. in 29. minuto še četrtič igralca več, toda ostali so neučinkoviti.

Potem se je dogajanje razživelo. Najprej je za domače ob vratnici plošček v gol pospravil Hebar, a domači navijači se niso še niti posedli, ko je gol padel še na drugi strani; tokrat ob izenačenih močeh, jeseniški strelec pa je bil le 21 sekund po ljubljanskem golu Aleksandar Magovac. Plošček je sicer pozneje še enkrat končal v mreži gostov, v 39. minuti pa so sodniki po ogledu posnetka odločili, da Hebarju zadetka zaradi oviranja Saundersa ne priznajo.

Gostje so v zadnji tretjini iskali priključek, a z danes razglašenim "power-playem" ni šlo. Ljubljančani pa so čakali na njihove napake in jih dočakali tudi z igralcem manj, ko je bil nenatančen Hebar.

Sredi zadnje tretjine je dogajanje zasenčila poškodba Žana Jezovška, ki se je znašel v "sendviču" v naletu dveh tekmecev, kjer sodniki sicer niso dosodili prekrška, z ledu pa so ga odnesli na nosilih. A to ni zmedlo železarjev, takoj zatem so namreč izenačili, ko sta Magovac in podajalec pri prvem golu Luka Bašič zamenjala vlogi.

Zadnjih deset minut so imeli rahlo premoč državni prvaki, toda do zmagovitega zadetka bi lahko prišli tudi gostitelji. Ostalo pa je pri neodločenem izidu in prvem podaljšku v tej seriji končnice ter prvem v sezoni med tema ekipama.

Podaljška sta se ekipi lotili bolj previdno in taktično ter predvsem prežali na napake tekmeca. Nekaj pa je dodala tudi utrujenost in na obeh straneh je bilo nekajkrat precej vroče. Za goste je najlepšo priložnost zapravil Erik Svetina v 73. minuti, odločitev pa je padla v 76. ko je bil dovolj natančen Adis Alagić in zmaga je odšla na Gorenjsko.

Jeseničani tako vodijo z 2:0 v zmagah. Ekipi igrata na štiri zmage, naslednja tekma bo v soboto v Podmežakli.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike