Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 08.03.2018 17:08:30

Serena Williams po novem dokazu ljubezni na teniška igrišča

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams se dobrega pol leta po porodu na turnirju v Indian Wellsu vrača v teniške arene. Za posebno popotnico je poskrbel njen partner Alexis Ohanian, ki je na poti do Indian Wellsa obesil štiri plakate z napisom "najboljša mama vseh časov", ki jih ni moč spregledati, poročajo ameriški mediji.

Turnir v Kaliforniji, ki velja za enega najmočnejših za četverico grand slamov, bo bržkone že dal prve odgovore na pripravljenost Williamsove, ki je v začetku septembra povila hčerko, piše tiskovna agencija dpa. Ti bodo najbolj pomembni za igralko samo, saj po dolgotrajni odsotnosti ne more natančno oceniti forme.

"Vem, da forma še ne bo povsem vrhunska," je pred prvim nastopom za BBC povedal igralka, a dodala: "Če bo šlo po mojem, bom boljša vsak dan. In dokler grem naprej, pa četudi s hitrostjo želve, je to zame dobro."

V zadnjih letih vrnitev športnice v teniške arene sicer ni novost, vprašanje pa je, ali se Williamsova, dolgo številka ena svetovnega tenisa, lahko približa nekdanjim dosežkom. Vrnitev na igrišča pravzaprav nikoli ni bila sporna. Vračala se je že pred porodom, le da so bile razlog za odsotnost poškodbe. Trenutno je morda celo v prednosti, saj 23-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam poudarja, da je zelo srečna. Predvsem zaradi na koncu vendarle srečnega spleta okoliščin pri porodu.


"Pri porodu bi skoraj umrla," je pred časom za CNN zapisala igralka. Pri porodu je namreč padel srčni utrip njene hčerke, ko so se pojavili popadki. Zdravniki so se odločili za carski rez. A zapletov s tem ni bilo konec, saj je kasneje igralka imela pljučno embolijo. Na operacijo je morala nato še zaradi velikega hematoma.

Williamsova ostaja ambiciozna. Prvotno se je nameravala vrniti že januarja na turnirju v Melbournu, kjer je 28. januarja lani zaigrala zadnjič in v finalu v dvoboju za naslov premagala starejšo sestro Venus. Zdaj se vrača pred domačimi gledalci, njena prva tekmica pa bo Zarina Dijas iz Kazahstana. Vsekakor bo imela številne navijače, tudi v vodstvu različnih teniških organizacij, saj ni skrivnost, da ženski tenis že dlje pogreša zvezdnico, ki bi z uspehi pritegnila pozornost javnosti.

In kot rečeno, bo Indian Wells dal prve smernice. Serena Williams je namreč pred tremi tedni že zaigrala v paru s sestro Venus v dvojicah na pokalu Fed, kjer sta Američanki svoj dvoboj izgubili, ponedeljkovo igranje v New Yorku pa je bila predvsem zabava, zato tudi igralka sama z nestrpnostjo čaka na prve tekme. Ameriški mediji pa že vnaprej napovedujejo sestrski obračun v tretjem krogu Indian Wellsa, kamor naj bi se Serena po prepričanju medijev uvrstila in se tam pomerila z Venus.

Osnovni cilj Williamsove je dobra priprava na odprto prvenstvo Francije konec maja v Parizu. "Že letos si želi nov naslov na turnirju za grand slam," pa načrte razkriva njen trener Patrick Mouratoglou in dodaja: "Seveda ve, da bo za vrnitev potrebovala nekaj časa, a njena pričakovanja so prav tako visoka, kot vselej." In zmaga na enem od turnirjev za grand slam bi bila tudi nov mejnik v ženskem tenisu, saj bi se lestvici osvojenih tovrstnih turnirjev na prvem mestu izenačila z Avstralko Court.

Značke: šport, sta

Članki iz rubrike