Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 05.03.2018 17:04:03

'Hitro smo izbrali Olimpijo!' Tu so štirje razlogi Jesenic, da v končnici igrajo z zmaji!

alesfevzer.com
Po 40 krogih alpske lige se sezona pravzaprav začenja znova.

V torek bodo na sporedu prve tekme končnice, v taboru slovenskih prvakov so poskrbeli, da bo zelo zanimivo že v četrtfinalu, saj so si za nasprotnike izbrali najbolj zaželene tekmece za svoje navijače - zeleno-bele iz Ljubljane. Če je bila odločitev prava, bo znano najpozneje 20. marca.

Končnico regionalnega tekmovanja sta si zagotovila oba slovenska kluba, Jeseničani so bili tretji, Ljubljančani pa šesti. Klubi, ki so zasedli prvo, drugo in tretje mesto, lahko izbirali tekmece v prvem krogu končnice. Asiago, najboljši po rednem delu, si je izbral ekipo Sterzing, branilec naslova Ritten je izbral mlajšo zasedbo Salzburga Red Bull Juniors. Tako so ostala odprta vrata do slovenskega obračuna, Jeseničani pa so si nato tudi zares izbrali tekmeca, ki jim zagotavlja majhne potovalne razdalje in polno dvorano.

Četrtfinale se bo začel že v torek ob 19. uri v dvorani Podmežakla, ekipi pa v njem igrata na štiri zmage. Tekme bodo še 8., 10. in 13. marca, če pa zmagovalca še ne bo, pa še 15., 17. in 20. marca. "Glede na možnosti, ki so nam ostale, smo izbrali dokaj hitro. Obe ekipi, Olimpija in Pustertal, sta močni, velike razlike ni, je pa zagotovo prednost v tem, da je Ljubljana bližje. S tem bomo potrošili manj energije med samimi potovanji, seveda pa je pomembno vlogo odigralo tudi dejstvo, da je to derbi. Nenazadnje imamo z Olimpijo v letošnji sezoni dober rezultat, izgubili smo samo enkrat, pa še takrat smo bili blizu," je pred začetkom končnice v pogovoru za klubsko spletno stran trener železarjev Gaber Glavič utemeljil izbiro.

"Cilj, ki smo si ga zadali pred sezono, smo več kot izpolnili. Že kar nekaj časa vemo, da smo se uvrstili v končnico, tako da smo zadnjih nekaj tekem lahko odigrali malo bolj sproščeno, posvetili pa smo se lahko tudi taktičnim zadevam," je trener Sija Acronija Jesenic povzel dogajanje zadnjih krogov rednega dela po olimpijskem premoru.

V rednem delu sezone sta se slovenska tekmeca sicer že nekajkrat pomerila, na šestih tekmah pa so bili precej uspešnejši železarji, saj so slavili petkrat. Ljubljanska ekipa ima v derbijih le eno zmago. Tudi po alpski ligi pa medsebojnih obračunov še en bo konec, saj sta se ekipi pričakovano uvrstili v veliki finale DP, ki bo aprila.

"Vsa statistika rednega dela zdaj ni več pomembna, vse se začne znova. Kar se tiče naše igre, bomo igrali podobno kot smo igrali skozi celotno sezono. Seveda imamo pripravljenih nekaj 'jokerjev', vendar pa bistvenih sprememb ne bo. Zelo dobro smo uigrani, fantje se med seboj že dobro poznajo in vedo, kaj lahko pričakujejo od soigralcev v ekipi," o svoji ekipi pravi Glavič, ki je sicer zaradi obveznosti v reprezentanci februarja vodenje moštva prepustil pomočnikom.

"Mi bomo igro Olimpije analizirali, kot smo jo vedno. Z njihovimi prednostmi in težavami naj se obremenjujejo sami, mi se bomo pa s svojimi," pa je bil kratek pri oceni nasprotnika, ki je sicer po zadnjem medsebojnem obračunu (7:2 za železarje) sredi januarja doživel spremembo na trenerskem stolčku.

Slovenski par v četrtfinalu tudi pomeni, da bo ena od ekip zanesljivo napredovala v polfinale. Bodisi za rdeče ali pa za zelene se bo tako regionalno tekmovanje nadaljevalo še vsaj do 22. in 31. marcem. Finale, spet na štiri zmage, pa se bo začel 2. aprila in končal najpozneje 14. aprila.

Značke: jesenice, olimpija, ahl

Članki iz rubrike