Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 05.03.2018 15:42:09

V Olimpiji sporočajo Jesenicam: Ne veste, kaj vas čaka! Hitro se lahko 'nategnete'!

alesfevzer.com
Ljubitelji hokeja v Sloveniji bodo v naslednjih dveh mesecih zagotovo prišli na svoj račun.

Aprila se bosta tradicionalna rivala iz Ljubljane in Jesenic pomerila v finalu DP, že v torek pa se začenja končnica alpske lige, ki bo že v četrtfinalu ponudila tudi slovenski par.

V nedeljo je bilo jasno, da bodo marca na sporedu vsaj še štirje slovenski derbiji. Po končanem rednem delu alpske hokejske lige osem najboljših moštev nadaljuje izločilne boje v končnici. Sij Acroni Jesenice, tretje moštvo rednega dela lige, je za tekmece izbralo ljubljansko SŽ Olimpijo. Četrtfinale se bo začel že v torek na Jesenicah, ekipe pa v njem igrajo na štiri zmage. Tekme bodo še 8., 10. in 13. marca, če pa zmagovalca še ne bo, pa še 15., 17. in 20. marca.

V rednem delu sezone sta se slovenska tekmeca pomerila že šestkrat, precej uspešnejši pa so železarji, saj so slavili petkrat. Ljubljanska ekipa ima v derbijih le eno zmago. A v taboru zeleno-belih so prepričani, da bo v končnici povsem drugače. "Zelo sem zadovoljen z ekipo. Enega od ciljev smo že dosegli s končnico, a se tu ne bomo ustavljali. Imamo ekipo, ki lahko poseže višje. Ekipa je zelo dobro pripravljena, nikogar ne bom posebej izpostavljal. Imamo več izkušenj kot nekateri naši nasprotniki in to bomo v nadaljevanju tudi pokazali," je na današnji novinarski konferenci napovedal trener Olimpije Jure Vnuk.


Ko so železarji zmagovali v rednem delu lige, nazadnje 13. januarja s 7:2, Vnuk še ni bil trener. Prav niz porazov v derbijih je odnesel prejšnjega stratega zmajev Andreja Brodnika, sedanji je vodenje ekipe prevzel 16. januarja in na slovenskem obračunu moštva še ni vodil. "Ti porazi so že zdavnaj za nami. Zgodba bo zdaj povsem drugačna. Tu so karte odprte. Mi vemo, kaj oni delajo, oni morda malo manj, kaj delamo mi. Tu smo v prednosti," je prepričan Vnuk.

"Celotna liga je zastavljena tako, da več tekem igraš z bližnjimi. Izbirajo se lokalni tekmeci, meni osebno je bilo vseeno, kdo bo tekmec. Jaz gledam svojo ekipo, sem pa vesel, da smo dobili lokalnega tekmeca, to je priložnost, da pokažemo pravi obraz. Smo zelo kompaktna ekipa in če bomo izpolnjevali svoje naloge, ne bomo imeli težav, da preskočimo prvo oviro," je o prihajajočem nizu tekem razmišljal Vnuk in dodal: "Oni so si sami naredili pritisk. Če si nekoga izbereš, se lahko, po domače povedano, hitro 'nategneš'. Oni so izbrali glede na izide v ligi, ne vedo pa, kaj jih zdaj čaka," je optimističen trener zeleno-belih.

Vnuk pravi, da v ekipi ni težav, vsi igralci pa so zelo motivirani, tudi vratar Robert Kristan, čeprav je bil razočaran, ker ni bil med potniki na olimpijske igre"Sezona je bila dolga, a se zdaj šele prav začenja. En cilj smo izpolnili, zdaj pa se začenja nova sezona. Naredili bomo vse, da bomo prišli čim dlje. Iz meseca v mesec smo bolj kompaktni, dihamo eden za drugega in to nas bo poneslo naprej," pa je pred nadaljevanjem sezone stanje v ekipi opisal kapetan Matic Kralj, ki se vrača po poškodbi: "Poškodba je sanirana. Treba je stisniti zobe, kar boli, bo pač bolelo. A treba je igrati, to je pač tudi del končnice," je napovedal kapetan Kralj.

"Iz porazov se je treba nekaj naučiti. A tekma proti Cortini je bila pokazatelj, kje smo. Bila je pomembna tekma za končnico, odigrali smo jo na ravni za končnico in zasluženo smo tu. Sezona pa se zares začenja jutri," pa je o pomenu odločilnega dela lige dejal edini olimpijec v obeh slovenskih klubih Andrej Hebar.

Značke: olimpija, jesenice, ahl

Članki iz rubrike