Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

su
su
0 27.05.2022 13:50:31

Uuuuu! Albanija nova smučarska velesila?! Izjemna Italijanka je zamenjala smučarsko državljanstvo... (foto)

Ne zgodi se prav pogosto, pa vendarle. Toda Italijani so doživeli pravi šok, ko se je njihova smučarka odločila, da zamenja športno državljanstvo.

Hčerka olimpijske zmagovalke v superveleslalomu 2002 Italijanka Daniela Ceccarelli (danes je stara 46 let), je zamenjala smučarsko državljanstvo. Komaj 15-letna Lara Colturi se je odločila, da bo odslej smučala pod albansko zastavo. Lara velja za izjemno nadarjeno smučarko od katere si je italijanska zveza veliko obetala. Med vrstnicami je Lara daleč najboljša na svetu, saj skorja ne pozna poraza v nobeni disciplini. Gene ima Lara seveda izvrstne, saj je bil poleg odlične mame tudi oče Alessandro Colturi vrhunski smučar v svetovnem pokalu. 

lara colturi1

Za Laro so naredili vse, da bi postala smučarska zvezdnica. Naredili so 'Ceccarelli Golden Team', ki je poskrbel za vse in Lara ima že podpisano pogodbo z Adidasom in smučarskim opremljevalcem. 

lara colturi3

Toda Lara in ekipa so izvedli neverjetno potezo ne da bi o tem obvestili italijansko smučarsko zvezo (pred 16 letom ni potrebno dovoljenje za menjavo športnega državljanstva). Tako je Lara že v tem trenutku na strani Mednarodne smučarske zveze označena z albansko zastavo. 

Italijani so šokirani, kar kažejo tudi odzivi na družbenih omrežjih na katerih je Lara, kot vse najstnice, zelo aktivna. Zato je Lara zapisala: "Sprejela sem odločitev, katere morda ni lahko razumeti. Vsak ima pravico, da zapiše svoje misli, a prosim, da ste kulturni!"
Toda zakaj se je to zgodilo? Je bila v sporu z italijansko zvezo? Ni povsem jasno, toda zdaj bo lahko njena ekipa CGT dela povsem samostojno in povsem brez omejitev. To pod italijansko zvezo seveda ne bi bilo tako preprosto. 

lara colturi4


Kot omenjeno ima Lara že nekaj sponzorskih pogodb, hkrati pa je tudi ambasadorka olimpijskih iger v Milanu in Cortini 2026. In postopoma naj bi Lara stopila tudi v tekme evropskega in svetovnega pokala. 


Članki iz rubrike