evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

(mg)
(mg)
0 07.04.2022 10:08:48

SP v curlingu: Kanadčani še neporaženi, Švicarke tretjič zapored

Kanadčani
WCF/Steve Seixeiro
V Las Vegasu poteka moško svetovno prvenstvo v curlingu. Po polovici rednega dela so na prvem mestu dobitniki bronaste olimpijske kolajne v Pekingu, Kanadčani, vrh lestvice pa zasedajo še Škoti, Švedi in Švicarji.

Na letošnjem moškem svetovnem prvenstvu v curlingu nastopa 13 reprezentanc – Kanada, Češka, Danska, Nemčija, Italija, Koreja, Nizozemska, Norveška, Škotska, Švedska, Švica, ZDA in Finska, ki se je tja uvrstila zaradi izključitve ruske reprezentance s prvenstva. Reprezentance v rednem delu igrajo vsaka z vsako, nato pa se najboljših šest uvrsti v finalne boje.

Po polovici rednega dela vrh lestvice zasedajo Kanadčani, ki so zaenkrat še neporaženi. Gre za ekipo, ki je na letošnjih olimpijskih igrah osvojila bronasto kolajno. Sicer so le tri države – Kanada, Švedska in Italija – na svetovno prvenstvo poslale enake ekipe kot na olimpijske igre. Od drugega do četrtega mesta so razvrščene Škotska, Švedska in Švica, a je boj za končnico odprt še skoraj vsem reprezentancam. Kar šest ekip je namreč do polovice že doseglo tri zmage.

Pri ženskah že tretjič zapored slavile Švicarke

Slab teden pred začetkom svetovnega prvenstva v moški kategoriji se je zaključilo žensko svetovno prvenstvo, na katerem je prav tako nastopalo 13 reprezentanc. Zlato kolajno so osvojile Švicarke, za katere je to že tretji zaporedni naslov svetovnih prvakinj. Skozi celotno prvenstvo so ostale neporažene, torej so zmagale kar 14 tekem zapored. Drugo mesto je osvojila Koreja, tretje pa so bile Kanadčanke, ki so v napetem dvoboju premagale Švedsko. Slovenija se na svetovna prvenstva v članskih kategorijah zaenkrat še ni uvrstila.

Že ta mesec prvenstva tudi v Sloveniji

Od 22. aprila bodo v Ledeni dvorani Zalog v Ljubljani potekala državna prvenstva v curlingu v različnih disciplinah – v mladinski in članski kategoriji, v kategorijah mešanih dvojic in mešanih moštev ter v curlingu na invalidskih vozičkih. Skupno bo letos na prvenstvih igralo skoraj 100 igralcev in igralk curlinga iz različnih slovenskih klubov. Zmagovalci prvenstev postanejo tudi državni reprezentanti za naslednjo sezono. Tekmovanja bodo odprta za gledalce, več informacij pa bo objavljenih na spletni strani www.curling.si. 

Galerija

Članki iz rubrike