Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
25.02.2022 15:43:57
Deli članek:

Ojoj! Tokrat se je ZGODILO ORLICAM! Slovenska skakalka DISKVALIFICIRANA, ekipa v TEŽKEM POLOŽAJU!

PROFIMEDIA

Diskvalificirana je bila Špela Rogelj.

Smučarske skakalke so se vrnile v tekmovalni pogon, v avstrijskem Hinzenbachu je danes na sporedu ekipna tekma svetovnega pokala.

Slovenska zasedba je čez severno mejo odpotovala v nekoliko oslabljeni zasedbi; manjkajo Ema Klinec (rizični stik), Nika Prevc (mladinsko svetovno prvenstvo) in Jerneja Brecl (pozitiven test na koronavirus). Kljub temu so varovanke Zorana Zupančiča -  v zasedbi Urša Bogataj, Maja Vtič, Špela Rogelj, Nika Križnar - veljale za izrazite favoritinje ekipne preizkušnje.

To vlogo so v prvi seriji tudi opravičile, s fantastičnim skokom je velikansko prednost že v prvi skupini priskrbela dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj, z vsako naslednjo skakalko pa je prednost še nekoliko zrasla.

Po skokih vseh tekmovalk bi prednost naših pred drugouvrščeno znašala dobrih 34 točk, a je tik pred koncem prve serije prišla slaba novica; zaradi neustrezne opreme je bila Špela Rogelj diskvalificirana, Slovenija pa je brez njenega točkovnega izkupička padla na peto mesto razpredelnice.