Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
13.02.2022 09:35:04
Deli članek:

SOLZE V OČEH! Slovenski junak KRANJEC razkril vse in po SREBRU dejal: Vsi okoli mene so govorili, da ...

Žan Kranjec in njegove prve besede po naslovu olimpijskega podprvaka v veleslalomu.

Žan Kranjec je v nedeljo zjutraj po slovenskem času razveselil vso Slovenijo in osvojil srebrno kolajno na zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem. Devetindvajsetletni slovenski alpski smučar je vrhunsko odpeljal finalno vožnjo veleslaloma, do svojega prvega odličja na največjih tekmovanjih pa se je zavihtel z osmega mesta po prvi vožnji. Kranjec je Sloveniji priboril šesto odličje v Pekingu.

"Na štartu pred drugo vožnjo sem imel kup nekakšnih dvomov, vedel sem, da bo težka za medaljo, da je zaostanek velik, po drugi strani pa sem vedel, da nimam česa izgubiti. Zamenjal sem smuči, pred drugo vožnjo sem se odlično počutil, od štarta do cilja sem dodajal, bilo je težko, proga je bila zavita, vidljivost slaba, ampak se je izšlo. Res sem vesel, olimpijska medalja je nekaj neverjetnega, o tem sem sanjal že od nekdaj," je za slovensko nacionalno televizijo uvodoma povedal novi slovenski junak in nadaljeval: "Druga vožnja je bila glede na razmere skoraj sanjska. Jaz vedno pravim, da se da storiti kaj bolje, ampak tokrat kakšnega prostora za izboljšave ni bilo. Vedel sem, da imam v nogah sposobnosti za olimpijsko medaljo, ampak nikoli ne veš. Olimpijske igre so na vsaka štiri leta, morata ti uspeti dve dobri vožnji in zelo sem vesel, da mi je uspelo. Res zelo vesel."

"Najprej sem dvakrat pogledal, če vidim pravo številko oziroma kakšno prednost imam. O medalji nisem razmišljal, vedel sem, da je bila to zelo dobra vožnja, vsi okoli mene so govorili, da bo po vsej verjetnosti medalja, ampak sem se bal, da se mi ne bo izšlo in da se bo podobno končalo, kot na olimpijskih igrah pred štirimi leti," se je Kranjec za konec spomnil četrtega mesta iz Pjongčanga.