baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

mirjam poterbin portret 1 Lady

Z mladostno energijo v petdeseta

Marine Le Pen Necenzurirano

Populistična desnica nima rešitev, ker jih ni ...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

\"V mojem srcu ima posebno mesto, saj gre za eno meni najljubših stvaritev Revija Stop

Znani obrazi o najljubših poletnih melodijah

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

su
su
6 12.12.2021 08:35:53

HUD UDAREC za smučarske skoke! Koronavirus znova PRESEKAL SEZONO svetovnega pokala! Zaradi tega bodo ...

Profimedia
Skakalke bi lahko počivale cel mesec.

Dolgo časa so bile pod vprašajem, Mednarodna smučarska zveza se je bala najhujšega, zdaj pa je postalo dokončno jasno - tekem za svetovni pokal na japonskih skakalnicah tudi v letošnji sezoni ne bo.


V sredini januarja bi morali tako moška kot ženska konkurenca odpotovati proti deželi vzhajajočega sonca, skakalke bi tam ostale dva tedna, saj bi tekmovale v Saporu in Zau, za njimi pa bi tri preizkušnje na 'slovenski' napravi v Saporu čakale tudi najboljše skakalce. Celotna mini turneja je odpovedana zaradi strožjih ukrepov, ki so jih japonske oblasti sprejele po širjenju nove različice koronavirusa; država je zaprla svoje meje za vse tujce.

V koledarju svetovnega pokala je tako zazevala še ena velika luknja, ženska konkurenca bo mirovala od 1. januarja, ko bo na sporedu druga tekma premierne novoletne turneje na Ljubnem, do 28. januarja, ko bo karavano svetovnega pokala gostil nemški Willingen. Zaenkrat ni znano, ali bo Fis skušal odpadle tekme nadomestiti kje drugje. Poljski organizatorji v Wisli in Zakopanah, ki so nadomestili lanske odpadle preizkušnje v Pekingu, tokrat naj ne bi bili zainteresirani. S planiškimi organizatorji se zveza zaenkrat še ni pogovarjala.

Članki iz rubrike