Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.12.2021 22:37:29
Deli članek:

Kamničankam še deseta zmaga

Odbojkarice kamniškega Calcita ostajajo v vodstvu tudi po 12. krogu v ženski 1. DOL. Tokrat so po pričakovanjih ugnale zadnjeuvrščeno Luko Koper s 3:0, presenetljivo tesno pa je bilo v tretjem nizu, ko so gostje osvojile kar 22 točk.

Koprčanke ostajajo edina ekipa, ki v odbojkarski ligi za ženske še ni okusila slasti zmage, a je bilo to na gostovanju v Kamniku pričakovano. Na drugi strani Kamničanke vse od nepričakovanega domačega poraza s Šempetrankami v četrtem krogu še niso izgubile in očitno je svarilo Savinjčank zalego.

Kako se bo razpletlo, je bilo jasno že v uvodu, ko so domače povedle s 6:1 in 10:3. V drugem so Koprčanke izenačile na 4:4. Nato so Kamničanke na servis Lucille Charuk dosegle deset zaporednih točk, od tega je Kanadčanka v dresu Calcit Volleyja dosegla tudi tri ase. Spremenjena zasedba domačih je priložnost v tretjem nizu ponudila Koprčankam. Te so bile v vodstvu do 19. točke, na koncu pa je prepričljiva zmaga ostala doma.

Odbojkarice Krima so bile v dvoboju z Novo KBM iz Maribora blizu vsaj drugi osvojeni točki. V prvem nizu sta bili ekipi poravnani do 24. točke, Anamaria Galić in nato Lorena Lorber Fijol z asom na servisu pa sta Mariborčankam priigrali niz. Galićeva je bila razigrana tudi v drugem nizu, ko je v pomembnem obdobju nizala točke za vodstvo gostij z 10:6 in 15:8, tega pa si Mariborčanke niso več pustile vzeti.

Sledila je manj zbrana igra, kar so igralke Krima izkoristile. Pri izidu 7:10 je še vse kazalo na gladko zmago Mariborčank, Nika Bavdaž, Amuba Kenda, Asja Šen in Zala Krašovec pa so poskrbele za preobrat in znižanje. Tudi v četrtem so bile vseskozi v ospredju domače, najkasneje pri vodstvu 20:12 pa je bilo jasno, da bo potreben peti niz.

Nalet domačih se je nadaljeval in posledično so si v odločilnem priigrale vodstvo z 10:3 in 12:8, na koncu pa zapravile nemogoče. Gostje so izenačile, domačim je točko za zmago priigrala Blažičeva, nato pa je sledila nova serija Štajerk, ki jo je z asom zaključila ena boljših posameznic na terenu Taja Gradišnik Klajnšek, ki je dosegla kar 20 točk.

V Kopru si je ekipa iz Grosuplja priigrala prvi niz, potem ko so v izenačeni končnici zaporedne točke dosegle Naja Kukman, Lana Žužek in Karin Pavič. Gostje so vodile tudi v nadaljevanj (2:5), nato je Dajana Smolnik, s 23 točkami najboljša posameznica večera, s tremi asi na servisu začela preobrat, v drugem delu drugega niza pa je bilo vodstvo ekipe Ankarana trdno. Tudi v tretjem in četrtem so Primorke zanesljivo kontrolirale izid.

V večerni tekmi pa je Gen-I Volley presenetil favorizirani SIP Šempeter s 3:1, zaradi česar so Savinjčanke izgubile drugo mesto na lestvici. Gostje so trdo nadzirale prvi niz in uvod v drugega, ko so povedle s 5:2. Novogoričanke pa so se prebudile in z delnim izidom 8:2 prevzele vodstvo, ki ga niso več spustile iz rok. Podobno je bilo v tretjem, ko so gostje vodile še s 6:3, sledil pa je delni izid 7:1 in preobrat, ki je pomenil tudi vodstvo domačih v nizih.

Tudi odločilni niz so bolje začele Šempetranke, ki so v končnici povedle z 20:17, do konca dvoboja pa osvojile le še točko. Zadnjo točko za zmago domačih je dosegla Selena Leban, ki jih je skupaj v statistiko vpisala kar 24.