Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

su
su
0 20.02.2021 13:22:33

Slovenci bodo VELIKI FAVORITI ZA KOLAJNO na svetovnem prvenstvu: Navdušili so že na GENERALKI!

Profimedia
Izjemno!

Slovenski smučarski skakalci Nika Križnar, Cene Prevc, Ema Klinec in Žiga Jelar so uspešno nastopili na tekmi svetovnega pokala mešanih ekip v Rasnovu, generalki za svetovno prvenstvo v Oberstdorfu. Slovenska četverica (945,3 točke) je bila pred zadnjim skokom skupaj z Norveško izenačena na vrhu, na koncu pa je za 23,4 točke zaostala za Norvežani.

Po treh nastopih - Križnarjeve, Ceneta Prevca in Klinčeve - je bila Slovenija pred zadnjim nastopom na vrhu izenačena z Norveško; obe sta imeli po 838,4 točke. Nato pa je v zadnji skupini najboljši skakalec to zimo v svetovnem pokalu Halvor Egner Granerud za skoraj deset metrov preskočil Jelarja in norveški ekipi prinesel zmago.

Slovenska četverica je bila, zlasti po zaslugi obeh najboljših skakalk, vodilne v svetovnem pokalu Križnarjeve in Klinčeve, dobro je skakal tudi Cene Prevc, na koncu druga na prvi tovrstni tekmi v sezoni, kar je dober obet pred bližnjim SP, ki se bo prihodnji teden začelo v Oberstdorfu. Sicer brez gledalcev zaradi koronske pandemije.

Križnarjeva tako Rasnov zapušča s popolnim izplenom, saj je na treh tekmah stala na vsaki od stopničk zmagovalnega odra. Na prvi posamični je zmagala, v petek je bila tretja, danes z ekipo pa druga.

"Za nami je super dan, super ekipna tekma, jaz sem naredila res dva super skoka. Mogoče sem potrebovala malce sproščenosti, a sem zelo vesela celotnega ekipnega uspeha in s tem gremo lahko dalje," je dejala slovenska junakinja tekem v Romuniji Križnarjeva.

Tudi Cene Prevc je bil zadovoljen z izkupičkom: "Za nami je prav lep dan. Sam s sabo sem res zadovoljen. Danes sta mi uspela dva skoka, s katerima grem res z lepo popotnico lahko v Oberstdorf in videli bomo, kaj bo tam."

Klinčeva je bila zadovoljna, ker je iz tekme v tekmo stopnjevala svoje nastope. "Zelo lepa, poštena tekma je za nami in super ekipni uspeh. Zadovoljna sem, ker sem čez celoten Rasnov stopnjevala nastope. Danes sem popravila še dve napaki, eno v počepu na mizi, zadnji skok pa še v letu. Super in tako moram nadaljevati v Oberstdorfu, kjer želim še nadgrajevati skoke."

Edini v slovenski ekipi, ki s svojo današnjo predstavo ni bil zadovoljen, je bil Jelar: "Zelo lepo, osvojili smo stopničke. Ostali trije so naredili res lepe skoke. Sam s sabo res ne morem biti najbolj zadovoljen. A dal sem vse od sebe, iztisnil sem maksimum in zaključek je lep rezultat."

Tekma mešanih ekip, na kateri bodo med favoriti za kolajne brez dvoma tudi Slovenci, bo na SP v nedeljo, 28. februarja.

Na stopničkah so ob Norvežanih in Slovencih danes končali še Avstrijci, ki so zbrali 924,6 točke.

Ekipno tekmo sta z navdušenjem pospremila tudi oba trenerja. Zoran Zupančič, ki uspešno vodi skakalke, je tekmo označil za čudovito: "Čudovita tekma, prva mešana po dolgem času. Videli smo šest res lepih skokov v zelo konstantnih pogojih. Danes ni bilo skrbi. Mislim, da je celotna ekipa oddelala svoje trenutne najboljše skoke. Res smo zadovoljni z drugim mestom. Pred tekmovanjem tega nismo pričakovali. Za nami je v celoti gledano res lep vikend v Rasnovu."

Igor Medved, glavni trener slovenske B-reprezentance, ki je skakalce vodil v Romuniji, pa je dodal: "Danes je bila odlična tekma. Zelo sem užival v njej. Pogumno smo se spustili v boj za stopničke, na koncu celo za zmago. Malce nam je sicer zmanjkalo, upam pa, da Norvežanom vrnemo že v Oberstdorfu!"

Znani obe reprezentanci za SP

Na SP nordijskih disciplin prihodnji teden se bodo najprej za odličja pomerile skakalke, tekma na srednji napravi bo na sporedu v četrtek. Selektor Zoran Zupančič bo v Nemčijo odpeljal Niko Križnar, Emo Klinec, Uršo Bogataj, Jernejo Brecl in Špelo Rogelj, po tekmah v Rasnovu pa je znana tudi moška ekipa za SP.

Kot je sporočil glavni trener Robert Hrgota, bodo v Nemčiji prihodnji teden na SP tekmovali Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Domen Prevc in Peter Prevc, ki so imeli mesta v ekipi že zagotovljena, dodatni vstopnici pa sta si priskakala še Cene Prevc in Žiga Jelar. Prva tekma skakalce čaka v soboto, 27. februarja, ko se bodo pomerili za kolajne na srednji napravi.

Članki iz rubrike