nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 09.12.2020 21:10:31

Shiffrinova se v karavano vrača v Courchevelu

Profimedia
Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin se bo karavani svetovnega pokala alpskih smučark znova pridružila konec tedna v Courchevelu v Franciji, kjer bosta v soboto in nedeljo na sporedu dva ženska veleslaloma, danes besede 25-letne Američanke povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Shiffrinova je po 300 dneh tekmovalnega posta znova nastopila v Leviju, kjer je nastopila v obeh slalomih. Uvodni veleslalom na ledeniku Rettenbach nad Söldnom je izpustila, prav tako superveleslaloma v St. Moritzu, ki pa sta odpadla zaradi novega snega, vetra in nevarnosti snežnih plazov.

"Zaradi zdravstvene krize sem v pripravljalnem obdobju v predsezoni opravila zgolj 20 smučarskih dni na snegu namesto šestdesetih. Bilo je super, a še zdaleč ne dovolj, da bi se počutila pripravljeno na vse tekmovalne napore sezone," je pojasnila v pogovoru z novinarji.

"Dejansko ne bi bilo realno izvedljivo ali zelo pametno, če bi si v tej sezoni pred vsako tekmo naložila tekmo s časom, zato sem se odločila, da bom izbirala in dajala prednost določenim tekmam, na katerih bom nastopila. Kar je najpametnejše," je svojo strategijo pojasnila Američanka.

"Že vse od lanskega januarja nisem tekmovala v hitrih disciplinah, kar je zelo veliko časa. Ne želim tekmovati, če nisem sposobna biti konkurenčna," je realistična lastnica treh velikih kristalnih globusov, ki jih je osvojila kot zmagovalka skupnih seštevkov v sezonah 2017, 2018 in 2019.


Konec pretekle sezone je boj za veliki kristalni globus zaradi odpadlih tekem in odločitve, da se začasno umakne iz belega cirkusa po nenadni smrti očeta Jeffa, dobila Italijanka Federica Brignone. Shiffrinova se zaveda, da bo v sezoni 2020/21 brez hitrih disciplin težko dohajala konkurentke za končno zmago v seštevku zime.

"Brez hitrih disciplin je boj za končno razvrstitev precej zapleten, saj so najboljše smučarke skoraj vse sposobne doseči točke v štirih ali petih disciplinah," je priznala Shiffrinova.

"Upam, da se bom lahko čim prej vrnila na tekme v hitrih disciplinah in znova samozavestno smučala, to je cilj," je dodala.

"Nekaterih ciljev, stvari, doseženih v preteklih sezonah, letos ne upoštevam," je še dejala.

"Trudim se, da si ne postavljam ciljev, ki so nerealni ali nespoštljivi do drugih. Petra (Vlhova), Fede (Brignone), Michelle (Gisin) ..., trenutno je v karavani nekaj zelo močnih smučark. Sama se ne vidim kot takšno, kot 'eno izmed njih'," je pred veleslalomoma v Courchevelu razmišljala Američanka.

Članki iz rubrike