mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
24 08.07.2019 14:34:41

ŠOK: Primož Peterka ostal brez službe v Turčiji, obtožbe pa zelo hude! Slovenec pojasnjuje ...

Primož Peterka je eden najuspešnejših skakalcev vseh časov.
Revija Zvezde
Kaj se je dogajalo v Turčiji?

Primož Peterka je v začetku letošnjega leta močno presenetil slovensko športno javnost. Domačo Slovenijo je zapustil zaradi novega izziva, klicu Turčije se ni mogel upreti. Konec januarja se je dogovoril za sodelovanje, zdaj pa očitno že končal turško avanturo. Zakaj?


"Pred zadnjo zimo smo pozno začeli s treningi. Ko je prišel Primož, nam je že po nekaj treningih dejal, da bomo kmalu pripravljeni za tekme, ampak smo se po številnih težavah v ekipi strinjali, da bo uspeh nastopiti na vsaj nekaterih tekmah. Končal sem s točkami na tekmah celinskega pokala, kar ne bi mogel označiti za neuspeh," je poljskim medijem priznal najboljši turški smučarski skakalec Fatih Arda Ipcioglu in potrdil, da zdaj ne sodeluje več z nekdanjim slovenskim smučarskim skakalcem.

Razlog za konec sodelovanja naj bi bila odvisnost od alkohola. Peterka, ki je v preteklosti že imel težave z alkoholom, naj bi spet podlegel tej opojni pijači. Že marca se je v karavani smučarskih skokov začelo namigovati, da se turška pravljica počasi končuje. Vsega naj bi bilo konec že pred spektaklom v Planici. Ko so njegovi varovanci odpotovali na tekmo v Rusijo, se je Primož pojavil na finalu svetovnega pokala v dolini pod Poncami.

Članki iz rubrike