Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

zu
zu
0 17.03.2019 18:39:49

NOROOOOO KAKŠEN RAZPLET! Nor dan za slovensko skakanje. VESELI SE SLOVENIJA, veseli se Planica

Profimedia
Že tako izjemni konec tedna v smučarskih poletih v Vikersundu je v nedeljo postal še uspešnejši.

Za to je poskrbel Domen Prevc, ki je z zares fantastičnim letenjem in z dvema zmagama postal prvi junak Vikersunda. S svojimi poleti pa je poslal najlepše možno vabilo pristašem slovenskega športa za prihod v Planico prihodnji konec tedna.

Domen je bil že na ekipni tekmi razred zase. V sijajni formi pa je nadaljeval tudi v poskusni seriji današnje posamične preizkušnje. Ničkolikokrat se je zgodilo, da so se razmerja moči po poskusnem skoku spremenila. Tako je bilo tudi v petkovih kvalifikacijah, ko so bili poleti vseh slovenskih orlov precej slabši (z izjemo Timija Zajca) kot v obeh serijah za trening. In morda so se v določeni meri razmerja moči spremenila, toda ne na vrhu.

Tam je še naprej kraljeval Domen Prevc, ki je ponovno, še tretjič v tem koncu tedna poletel prek 240 metrov. Tokrat mu je v zahtevnih razmerah uspelo v prvi seriji pristati pri 241 metrih, s čimer si je po prvi seriji nabral kar 10,9 točk prednosti pred konkurenco, ki jo je vodil Rjoju Kobajaši, pred Jakubom Wolnyjem in Stefanom Kraftom. 

V drugi seriji se na vrhu nič več ni spremenilo, Domen Prevc pa je še petič v karieri zmagal. Prvič po Engelbergu ob koncu leta 2016. Zmago je v drugi seriji potrdil s poletom dolgim 232,5 metrov, s čimer je za vsega 0,1 točke premagal Rjojuja Kobajašija! Tretji je bil Stefan Kraft, ki pa je zaostal že več kot 10 točk. 

Odlično se je sprva na zadnji tekmi Raw Air turneje, ki jo je dobil prej omenjeni Kobajaši, znašel Anže Semenič, ki je imel deveti izid prve serije, v drugo pa ga je v znova malce slabših razmerah povsem polomil in izgubil 10 mest ter pristal na 19. mestu.

Nekoliko sta za pričakovanji zaostala Peter Prevc in Timi Zajc, ki sta v prvi seriji komajda preskočila 200-metrsko znamko in se uvrstila na 19. in 20. mesto. V finalu je Timi nazadoval na 25. mesto (209,5 metrov), Peter pa je bil na koncu 16., potem ko je v finalu skočil 220,5 metrov. 

Članki iz rubrike